To je dolgo ostalo skrito: Ste vedeli, da se Aki Rahimovski v resnici ni imenoval Aki? TO je njegovo pravo ime!

To je dolgo ostalo skrito: Ste vedeli, da se Aki Rahimovski v resnici ni imenoval Aki? TO je njegovo pravo ime! (foto: Arhiv AM) Arhiv AM
1. 2. 2022

Večina še danes ne ve njegovega pravega imena.

Minil je dober teden, odkar se je za vedno poslovil priljubljeni pevec in frontman skupine Parni valjak, Aki Rahimovski. Družina, prijatelji in oboževalci so se od izvrstnega pevca poslovili minuli četrtek na pogrebu na zagrebškem pokopališču. Slovo je bilo izjemno ganljivo in številni so le težko zadrževali svoja čustva. Pesmi, ki jih je Aki tako izvrstno interpretiral, bodo ostale za vedno.

Preberite še: Uroš Slak o sinu govori zelo redko, zdaj pa je povedal, kako stvari stojijo

Zdaj pa je na plano prišel podatek, ki je marsikoga presenetil - ste vedeli, da legendarnemu pevcu v resnici ni bilo ime Aki?

Kot je poročal portal index.hr, ga je cel Balkan poznal pod imenom Aki, saj ga v javnosti z njegovim pravim imenom niso naslovili že leta. V rojstnem listu pa je zapisano, da je njegovo pravo ime Aleksandar Rahimovski. Rodil se je v Nišu, mladost in otroštvo pa je preživel v Skopju. V glasbeno šolo je začel hoditi že pri sedmih letih.

Kot najstnik je bil član številnih glasbenih zasedb, in leta 1975 tudi prvič nastopil na odru festivala v Zagrebu. Istega leta je spoznal kitarista in skladatelja Huseina Hasanefendića in Jurico Pađena, ter v sodelovanju z menedžerjem Vladimirjem Mihaljekom osnoval prevo postavo danes vsem dobro poznanega Parni Valjaka.

Fotografije: Goran Antley, Arhiv AM