To je vsa resnica o zaročnem prstanu Kate Middleton in šokirala vas bo

To je vsa resnica o zaročnem prstanu Kate Middleton in šokirala vas bo (foto: Profimedia) Profimedia
1. 9. 2022

Tega morda o zaročnem prstanu Kate Middleton še niste vedeli.

... Meghan? Ampak okej, da bi razumeli zakaj 'paničarimo', morate najprej vedeti sledeče.

Dan, ko sta se zaročila princ William in njegova izbranka Kate Middleton, je bil velik za kraljevi dvor. Pisal se je 16. november 2010, ko so tudi uradno sporočili, da sta se mlada zaljubljenca zavezala in da se bosta poročila.

Prvič sta se skupaj pojavila v Clarence Houseu in princ William je svoji izbranki podaril prekrasen prstan, ki ga je nekoč na svoji poroki nosila njegova mama, princesa Diana.

V prstanu je vdelan 18-karatni safir, okrog njega je 14 diamantov, njegovo vrednost pa danes ocenjujejo na 370 tisoč evrov.

In sedem let po poroki Kate na levi roki še vedno nosi ta prstan. Številni pa so prepričani, da ga sploh ne bi smela nositi. Zakaj?

Leta 1981 je princ Charles zaprosil za roko takrat 18-letno Diano Spencer. Skupaj sta šla k enemu najbolj priznanih draguljarjev v Garradu. Želela sta naročiti zaročni prstan in Diana se je zaljubila v ta safir.

Šestnajst let pozneje je Diana tragično preminila v prometni nesreči v Parizu. Preden sta se sinova poslovila od svoje mame, so ju diskretno odpeljali v eno izmed soban Kensigtonske palače, kjer so bile zbrane Dianine stvari.

Vsak od princev si je lahko izbral eno stvar v spomin na mamo. Starejši, princ William, je izbral uro znamke Cartier, ki jo je Diana nosila, Harry pa je takoj zagrabil prstan in ga skrbno čuval dolga leta.

Torej bi ga moral nekoč on dati svoji izbranki ...

A skozi leta sta se brata dogovorila, da bo prstan dobil tisti, ki se bo prvi poročil. In to je bil princ William, zato je prstan podaril svoji izbranki, Kate Middleton.

Tu se je tudi pokazala velika bratska ljubezen med Harryjem in Williamom, ki sta dolga leta ostala zelo povezana, tudi v bolečini ob izgubi mame. Danes pa so njuni odnosi precej bolj hladni in nič ni videti, da bi si bila še kdaj tako zelo blizu kot nekoč.

Za revijo Lady napisala Sandra Bratuša

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 

"Sredi noči sem otrpnila, ko sem začutila, da mož vame grobo prodira od zadaj" (pretresljiva izpoved)

Preberite več na Cosmopolitan.si