To so bile prve besede princa Charlesa po smrti princese Diane

To so bile prve besede princa Charlesa po smrti princese Diane (foto: Profimedia) Profimedia
22. 5. 2018

Princesa Diana je bila pri britanski javnosti izjemno priljubljena, mnogo bolj kot kdajkoli njen takratni soprog princ Charles. Po smrti pa je njena priljubljenost le še narasla.

Sally Bedell Smith, pisateljica in avtorica knjige Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life, je v knjigi med drugim razkrila tudi to, kaj so bile Charlesove prve besede, ko je izvedel za smrt svoje nekdanje žene princese Diane.

"Zdaj bodo vsi krivili mene," je dejal takoj po smrti princese ljudskih smrt in ni bil daleč od resnice. Po Dianini smrti se je kaj hitro vsul velik plaz kritik na princa Charlesa, saj so mu številni očitali, da je prav zaradi njega Diana tiste usodne noči v pariškem tunelu doživela tragično prometno nesrečo.

36-letna Diana je umrla 31. avgusta 1997 v Parizu, leto dni po ločitvi od princa Charlesa, ko je s svojim ljubimcem, milijonarjem Dodijem Al Fayedom, malo po polnoči z mercedesom zapuščala hotel Ritz.

Avtomobil, ki so ga na motornih kolesih zasledovali paparaci, se je pri visoki hitrosti zaletel v steber v podvozu blizu mostu Alma, nasproti Eifflovega stolpa, na severnem obrežju reke Sene. Al Fayed in šofer Henri Paul sta bila nemudoma mrtva, telesni stražar je utrpel hujše poškodbe. Kot se je izkazalo pozneje, je imel voznik v krvi močno povišano vrednost alkohola in je vozil veliko prehitro.