Tom Cruise bo snemal film na krovu Mednarodne vesoljske postaje

Tudi Tom Cruise je bil doslej za oskarja za najboljšo moško vlogo nominiran trikrat, a ga še ni prejel. Nominiran je bil za filme Magnolija, Jerry Maguire in Rojen 4. julija. (foto: PROFIMEDIA PROFIMEDIA, CORDON PRESS) PROFIMEDIA PROFIMEDIA, CORDON PRESS
Vir: STA
6. 5. 2020

Ameriški igralec Tom Cruise namerava v sodelovanju z ameriško vesoljsko agencijo Nasa posneti film na krovu Mednarodne vesoljske postaje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Upravitelj Nase Jim Bridenstine je prepričan, da so množični mediji potrebni za navdihovanje novih generacij.

"Nasa se veseli sodelovanja s Tomom Cruisom pri filmu na krovu @Space_Station!" je Bridenstine v torek zapisal na spletnem portalu Twitter in dodal: "Potrebujemo množične medije, da navdihnemo novo generacijo inženirjev in znanstvenikov, ki bodo uresničili Nasine ambiciozne načrte."

Hollywoodski portal Deadline je v preteklosti poročal, da je Cruise želel v projekt vključiti zasebno vesoljsko podjetje Elona Muska SpaceX. Načrtovani v vesolje postavljeni film še nima producenta, po doslej znanih informacijah pa ni povezan s serijo Misija: Nemogoče.

Snemanje filma Misija: Nemogoče 7 v Italiji, v katerem igra Cruise, je bilo zaradi pandemije koronavirusa prekinjeno v februarju. Cruise igra tudi v nadaljevanju filma Top Gun (1986), čigar predvajanje v kinih je bilo prestavljeno na december.