Tom Cruise: Šokantni detajli

24. 9. 2012

Po tem, ko je Tom Cruise ugotovil, da mu Nazanin Boniadi ne ustreza kot potencialna soproga, so mlado igralko poslali v scientološki kamp, kjer je morala opravljati težka fizična dela, medtem ko so ji v ozadju ves čas predvajali videoposnetek, na katerem Tom prejema posebno scientološko priznanje.

Revija Vanity Fair, ki je prva objavila, da so scientološke avdicije, na katerih so izbirali idealno soprogo za hollywoodskega igralca Toma Cruisea, dejansko potekale, zdaj poroča o novih podrobnostih šokantnega psihičnega in fizičnega zlorabljanja. Žrtev tega zlorabljanja je bila Nazanin Boniadi, britanska igralka iranskih korenin, ki so jo scientologi izbrali za novo Tomovo nevesto.

Nezadovoljen z lasmi in zobmi

Scientološki 'lov' na Tomovo tretjo ženo se je začel, ko je zvezdnik potožil, da mu sestra nikakor ne more najti punce. Eden od pogojev je bil, da je kandidatka pobožna članica scientološke cerkve. To je bilo kmalu zatem, ko je njegova druga žena, visokorasla avstralska igralka Nicole Kidman, zapustila scientološko cerkev, kar je bil eden od pomembnih vzrokov za njuno ločitev. Menda je bil eden od Avstralkinih verskih mentorjev kruto kaznovan – več mesecev je moral nositi črn delavski kombinezon in opravljati težka fizična dela v puščavi.

Avdicija za soprogo, ki se je je udeležila Nazanin, je vključevala pisanje 20 strani eseja, v katerem je morala navesti vse svoje cilje in ambicije ter opisati svoje mnenje o Tomu. Ko je zvezdnik spoznal privlačno črnolasko, je najprej zahteval, da si uredi lase in da ji zbrusijo spodnje sekalce. Njena mama, po poklicu frizerka, se ni smela niti dotakniti las svoje hčerke, ki je preprosto morala pristati tudi na dentalno korekcijo.

Trpeti je morala bolečine

Med trajanjem 'pripravništva' je Nazanin s Tomom in njegovim prijateljem Davidom Miscavigeem, sicer vodjo scientološke cerkve, obiskala slovito smučišče Telluride, kjer so se med drugim vsi skupaj vozili z motornimi sanmi. Ker se Nazanin zaradi menstruacije in velike nadmorske višine tistega popoldneva ni počutila najbolje, je padla s sank in dobila kar nekaj grdih modric.

Čeprav so jo pestile hude bolečine, ji niso privoščili počitka, poleg tega pa ni smela jemati niti tablet proti bolečinam. Scientologi so namreč prepričani, da v takih primerih ni treba jemati zdravil in jamrati zaradi bolečin. Čeprav je Nazanin po padcu bolelo vse telo, je morala še isti večer zabavati Davida, po večerji pa ji je nezadovoljni Tom zabrusil, da je pokazala nespoštovanje do uglednega gosta v njunem domu.

Opravljala težka fizična dela

Ta incident je menda pomenil konec Tomovega zanimanja za lepo dekle. Ker ni izpolnila njegovih visokih kriterijev, so jo poslali na služenje kazni v scientološki kamp Clearwater na Floridi, kjer je morala vsak dan in vsako noč opravljati težka fizična dela. Medtem ko je delala, so v ozadju ves čas predvajali videoposnetek, na katerem njen nesojeni srčni izbranec prejema medaljo, največjo čast scientološke cerkve.

Razočarana igralka se je odločila, da bo svojo pretresljivo zgodbo povedala novinarjem priljubljene revije Vanity Fair, kar je bil del dogovora z Johnom Brousseaujem, ki je dolga leta delal ob Tomu: "Videl sem bolečino v njenih očeh in solze na licih. Njena zgodba me je pretresla in zato sem spregovoril. Iz prve roke sem izvedel, kakšno vrsto kontrole ima Miscavige v Tomovem domu." In kako se je vse skupaj končalo? Nazanin je doživela živčni zlom in samovoljno zapustila scientološko cerkev. To je storila, čeprav ji je Tom – zahvaljujoč svoji velikodušnosti – menda dopustil, da ostane v cerkvi.