Tom Cruise: Spet prihaja Top Gun!

Tom Cruise: Spet prihaja Top Gun! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
11. 6. 2018

Film Top Gun iz leta 1986 je kultni film, ki ga lahko gledamo vedno znova in znova. V njem je blestel Tom Cruise kot pilot in s tem filmom si je zagotovil status zvezdnika prve lige.

Danes ima Tom Cruise 55 let, a svojega šarma ni niti malo izgubil. Še vedno je zelo mladosten, v odlični formi, in ko snema akcijske filme, vse nevarne prizore posname sam. To je njegova posebnost. Zdaj pa so se skupaj s producenti odločili, da je očitno čas posneti nadaljevanje filma Top Gun, ki ga je izstrelil med zvezde.

No, nekateri slave ne znajo izkoristiti, Tom pa je imel dovolj karizme, seksapila in tudi igralskih sposobnosti, da se je vseskozi obdržal na vrhu. "Začutil sem potrebo po nadaljevanju filma," pravi Tom, ki je že začel snemati. Na družabnem omrežju je objavil fotografijo svojega lika iz filma Peta Mitchella, bolj znanega pod nadimkom Maverick, kako gleda v vojno letalo F-14 Tomcat. "Nadaljevali bomo v slogu prvega dela filma. Piloti se vračajo, saj v njih vre potreba po hitrosti. Imeli bomo zelo hitra letala in to bo pravi tekmovalni film," je dejal Tom pred začetkom snemanja filma. Film bo imel nekoliko drugačen naslov, in sicer Top Gun: Maverick.

Tom Cruise: Spet prihaja Top Gun

"Pri naslovu nisem želel dodati samo številke 2 oziroma drugi del. Ne potrebujemo številke, zato enostavno zraven prvega naslova moj nadimek," pojasnjuje igralec naslov, vseeno pa ne želi izdati preveč podrobnosti o filmu. Pravi pa, da je zelo vznemirjen in da je kljub vsemu film velik izziv. Režiser prvega filma Tony Scott je žal preminil, nadaljevanje filma pa producira sam Cruise, v sodelovanju z Jerryjem Bruckheimerjem (74) in Davidom Ellisonom (35) iz produkcijske hiše Skydance. Za glasbo je poskrbel nemški skladatelj Harold Faltermeyer (65), ki je sodeloval tudi v prvem delu. Zgodba se dogaja v današnjem času, igralec pa obljublja, da bodo prikazali napredek, ki se je v tem času zgodil pri bojnih letalih, pojavili pa se bodo tudi droni. V prvem delu je s Tomom zaigrala Kelly McGillis (61), ki je zdaj v filmu ne bomo videli. Igrali so še Val Kilmer (58) in Anthony Edwards (56). Ali bosta tudi v nadaljevanju filmu, ni znano, najverjetneje pa bo ekipa nekoliko drugačna.

Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: Profimedia