Tom Cruise zapušča scientologijo

Tom in Suri (foto: Profimedia.si, Getty Images) Profimedia.si, Getty Images
Vir: Story
7. 10. 2012

Ali je sploh mogoče, da bi Tom Cruise obrnil hrbet scientološki cerkvi? Po pisanju tujih medijev naj bi to bilo možno, saj naj bi v zadnjem času zelo okrnil vezi s cerkvijo, ki je tudi kriva, da se je razšel s Katie Holmes ...

Tom Cruise (50) je bil do zdaj eden izmed najbolj gorečih pripadnikov scientološke cerkve, ki je uravnavala tako rekoč njegovo celotno življenje. Pravzaprav je imela nadzor nad vsem, kar sta počela on in njegova družina. Toda če verjamemo tujim medijem, naj bi se Tom počasi začel oddaljevati od 'svoje' cerkve.

To naj bi se zgodilo po ločitvi od 33-letne Katie Holmes. Vir blizu Toma naj bi novinarjem razkril, da Tom sicer ne zapušča scientološke cerkve, da se je samo malce oddaljil od nje. Za ta korak naj bi se odločil zaradi vsega, kar se je zgodilo med njim in Katie. In to predvsem zaradi vpliva cerkve na njun zakon. Tudi na zvezo, ki jo je imel nekoč s Penelope Cruz, je scientološka cerkev preveč vplivala.

Potem pa je tu še njegova biološka hčerka, šestletna Suri, nad ka­tero je skrbništvo dobila Katie. Tom pa se seveda noče preveč od­daljiti od deklice, kar bi se zagotovo zgodilo, če bi še vedno tako goreče zagovarjal dogme scientološke cerkve. Zato se je tudi malo bolj povezal s prijatelji, ki mu svetujejo, kako naj čim prej prebrodi krizo in se odmakne od negativnih stvari, ki jih je doživel v povezavi s scientologijo. Roko na srce, za seboj ima tri propadle zakone pa tudi njegov ugled ni več tako velik, kot je bil nekoč.

Kate in Tom sta se tudi dogovorila o Surinem nadaljnjem šolanju. Skupaj sta se odločila, da ne bo obiskovala šol, ki se osredotočajo na scientološke dogme. Tom bo za svojo hčerko plačeval tudi zdravstveno in življenjsko zavarovanje. Hkrati pa bo pokrival vse stroške njenega izobraževanja, vse dokler ne bo končala fakultete.

Preden sta se Katie in Tom poročila, je ona podpisala predporočno pogodbo, s katero se je odpovedala Tomovemu premoženju, ki ga ocenjujejo na 25 milijonov dolarjev. Če bi z njim bila poročena 11 let, bi ji pripadla polovica premoženja, a poročena sta bila le pet let.

Njuna sporazumna ločitev se je zgodila samo dva tedna po tistem, ko je ona vložila ločitvene papirje. Kot vzrok za ločitev je navedla nepremostljive razlike. Hkrati pa je zahtevala polno skrbništvo nad hčerko in ga tudi dobila. Na leto bo Tom za Suri plačeval 400 tisoč dolarjev alimentacije vse do njene polnoletnosti. Suri obiskuje šolo Avenues, ki namerava odpreti svojo podružnico tudi v Pekingu in Šanghaju. Tako bodo učenci lahko šli tja tudi izpopolnjevat jezik in se učit kitajske kulture. V šoli dajejo velik poudarek tujim jezikom. Tom in Katie sta prepričana, da je učenje kitajščine vse bolj koristno.

SCIENTOLOGI MU IŠČEJO NOVO

Medtem pa scientološka cerkev ni izgubljala časa in se je takoj vrgla v iskanje nove ženske za 'njihovega' Toma. Vlogo nove ženske v Tomovem življenju so tako namenili Yolandi Pecoraro (27), igralki in manekenki. Po njihovem mnenju je Yolanda prava izbira za Toma, saj je odrasla v družini scientologov.

Zanimivo je, da živi v Los Angelesu in ima fanta. Pred kratkim pa je v nekem intervjuju zatrdila, da ni zaročena in da Toma pozna. Nekateri celo trdijo, da sta se Tom in Yolanda kratek čas videvala že, ko se je on ločil od Nicole Kidman (45). Navdušen naj bi bil nad njeno lepoto in značajem. Zanimivo je, da je Tom vzgojen kot katolik, v scientološko cerkev pa ga je vpeljala prva žena, Mimi Rogers (56), ki je pozneje iz te cerkve izstopila.

Besedilo: Sandra Bratuša

Značke: Tom Cruise

Nova Story že v prodaji

Story