Tom Hanks bo pomagal: Njegovo kri bodo izkoristili za iskanje cepiva proti koronavirusu

Tom Hanks bo pomagal: Njegovo kri bodo izkoristili za iskanje cepiva proti koronavirusu (foto: Profimedia) Profimedia
24. 4. 2020

Hollywoodski igralec Tom Hanks in njegova žena Rita Wilson sta zvezdnika, ki sta tudi sama spoznala, kako je, ko se boriš proti koronavirusu. Oba sta bila namreč okužena.

Pred dobrim mesecem sta dobila diagnozo, nekaj časa sta zato morala preživeti v izolaciji v Avstraliji, kjer je Tom snemal film o življenju Elvisa Presleyja. Po tem, ko sta okrevala, sta se vrnila v Los Angeles.

Sklenila pa sta, da bosta svojo izkušnjo s to boleznijo uporabila za dobro in družbeno koristno delo. Vključila sta se v raziskavo, s pomočjo katere se bo ugotovilo, ali bodo njuna protitelesa koristila znanstvenikom, ki razvijajo cepivo.

Tom je pred kratkim razkril, da sta izvedela, da imata protitelesa, in da bosta zato donirala kri. Upata, da bo njuna gesta prispevala k boju proti koronavirusa.

Razkril je tudi nekaj podrobnosti o boju z boleznijo. "Rita jo je odnesla huje kot jaz. Imela je precej višjo vročino in druge simptome. Izgubila je čut za okus in vonj, v treh tednih ni mogla niti malenkost uživati v hrani."

On je imel precej lažje simptome, bolelo ga je telo, čutil je močno utrujenost. Zakonca pa ne vesta, kje in kako sta se v Avstraliji okužila z virusom.