Tom Hanks in Rita Wilson: Že 32 let v dobrem in slabem

Tom Hanks in Rita Wilson sta se zaljubila na prvi pogled. (foto: Foto: Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia) Foto: Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia
Vir: Story
30. 5. 2020

Tom Hanks in Rita Wilson veljata za zelo stabilen par v Hollywoodu. Skupaj sta že 32 let, v dobrem in slabem, kar se je potrdilo pred kratkim, ko sta se okužila s koronavirusom in bolezen tudi uspešno premagala.

Njuna ljubezen je očitno tako velika, da je prav nič ne more zamajati. Tudi diagnoza okužbe s koronavirusom ne - ravno nasprotno, Tom Hanks (63) in Rita Wilson (63) sta še bolj povezana kot prej. Poročena sta od leta 1988 in vsa ta leta sta doživljala vzpone in padce, ki pa sta jih očitno uspešno prebrodila. “Že zdavnaj sva ugotovila, kaj je pravi recept za srečo – vedno sva povsem iskrena drug do drugega,” je Tom Hanks opisal svoj uspešni zakon z Rito, ki ga niso zamajali ne problemi ne zgodbice o skokih čez plot niti na koncu diagnoza okužbe s koronavirusom.

Njuna ljubezen se je začela leta 1985 med snemanjem filma Volonterji. Takrat je bil še poročen s Samantho Lewes, ljubeznijo z univerze, s katero ima dva otroka. A je bila kemija z Rito prevelika, da bi se ji lahko uprl, zato sta se z ženo ločila. Pozneje je izjavil, da mu ni v ponos, ker je prevaral soprogo. “Z Rito sva se pogledala, in to je bilo to. Vprašal sem jo, ali tudi sama misli, da je to nekaj, za kar se je vredno boriti …” pravi Tom, ki je pozneje priznal, da je takrat, ko je spoznal Rito, njegov zakon že bil v hudi krizi.

“Iskal sem nekaj, česar nisem imel kot otrok. Na koncu je moj propadli zakon najbolj kaznoval otroka, ki sta morala preživljati iste stvari, kot sem jih sam v njunih letih,” razmišlja Tom in doda: “Enostavno sem bil premlad za zakon, imel sem komaj 23 let, moj sin Colin pa je bil star dve leti, ko sva se s Samantho poročila. Res nisem bil pripravljen na vse te obveznosti.” Z Rito ima Tom še dva sinova, Cheta (29) in Theodora (24).

Igralec na svojo mladost nima najboljših spominov, njegov oče se je poročil dvakrat, mama pa celo trikrat. Vse to je zelo vplivalo na njegovo odraščanje in seveda posledično tudi na odnos, ki ga je imel do družine in obveznosti. A na srečo je prišla Rita, ki mu je vrnila vero v ljubezen in mu je znala pokazati, kaj pravzaprav pomeni 'zdrava družina'. Po tem, ko je našel svojo veliko ljubezen, je naraščala tudi Hanksova priljubljenosti. Vrhunec sta bila oskarja, ki ju je prejel za glavni vlogi v filmih Philadelphia in Forest Gump.

“Za uspeh najinega zakona je bil potreben čas, ne smem pa pozabiti tudi na skupno rast in pa veliko željo, da ustvariva nekaj. Ko sva se z Rito poročila, sem se zavedal, da bom moral v najin odnos vložiti veliko truda. Priznam, najina zveza ni bila vedno popolna niti filmska, a ne glede na vse, sva vedno tu drug za drugega in dobro veva, da bova prebrodila vse viharje,” je dejal Tom v enem od intervjujev.

Medtem ko je Tomova kariera napredovala, Rita ni imela takih uspehov in se je leta 2012 raje preusmerila v glasbeno kariero. Tom jo je podpiral, in že ko je kazalo, da njuni sreči nič ne more stopiti na pot, je Rita leta 2015 zbolela za rakom. “S soprogom ob strani in z ljubeznijo družine sem se odločila za dvojno masektomijo in rekonstrukcijo dojk, saj so mi postavili diagnozo invazivni karcinom.” Ves čas zdravljenja je bil Tom ob soprogi in jo bodril. Skupaj sta bolezen premagala.

Okužila sta se s koronavirusom

In tako se je zgodilo, da sta Tom Hanks in Rita Wilson naletela še na eno preizkušnjo. Bila sta med prvimi zvezdniki, pri katerih so potrdili okužbo z novim virusom. Okužila sta se v Avstraliji, kjer je Tom snemal film o Elvisu Presleyju. “Še vedno ne veva, kako sva se okužila. Rita je vse skupaj prenašala mnogo težje kot jaz. Imela je višjo temperaturo in še nekaj drugih simptomov, izgubila je okus in vonj, tako da vse tri tedne bolezni ni niti malo uživala v hrani,” pravi igralec, čigar simptomi niso bili tako zelo izraziti.

Opisal jih je samo kot bolečine v telesu in velika utrujenost. Pravi, da ni mogel narediti niti najlažjih telovadnih vaj. “Zdravniki so me začudeno gledali, ko sem jim povedal, da ne morem narediti niti ene same vaje …” Po tem, ko sta ozdravela, sta se Rita in Tom vrnila v Los Angeles, kjer sta se zaprla v svoj dom in imela še dva tedna samoizolacije. “Zdravniki so nama dejali, da sva se verjetno okužila že v Ameriki ali pa med samo potjo v Avstralijo, kjer je Tom snemal film, sama pa sem imela turnejo s svojim novim albumom,” je pozneje povedala Rita.

Vedno smešni Tom pa je bil pred kratkim v vlogi voditelja komične oddaje Saturday Night Live in je na duhovit način povedal, kakšno je bilo njegovo zdravljenje in kakšno je življenje zdaj po bolezni.

“Predvsem moram povedati, da nihče noče biti dolgo v moji družbi, vsem je kar nekam neugodno,” odkrito pove in dodaja, da ni potrebe po zaskrbljenosti. “Obrito glavo imam zaradi vloge v filmu, lasje pa mi zelo počasi ponovno rastejo.”

Nova Story že v prodaji

Story