Tom Hanks: Njegova muza je žena

Tom Hanks: Njegova muza je žena (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
31. 7. 2017

Malokdo ve, da je imel svetovno priznani igralec Tom Hanks zelo nesrečno življenjsko zgodbo, srečo in svoj mir pa je našel šele s svojo drugo žena Rito.

Ko je imel le pet let, sta se njegova mama in oče ločila. Zanimivo, da je z bratom Rufusom in sestro Sandro ostal pri očetu. No, ta se je kar nekajkrat poročil, tako da je imel Tom (61) veliko 'polbratov' in 'polsester', za katere pa danes ne ve, kje so in kaj delajo. Pravi, da jih verjetno ne bi niti spoznal, le o nekaj njih vsake toliko sliši kakšno novico. Oče je cele dneve delal in tako so bili otroci prepuščeni sami sebi. Ker so se veliko selili, je Tom v prvih petih letih zamenjal deset šol. "Navadil sem se na to, da smo se nenehno selili. Na srečo sem povsod našel prijatelje, tako da ni bilo večjih travm," pravi danes Tom.

V šoli je hodil na dramske krožke in hitro je začel nastopati v šolskih predstavah. Že kmalu je pokazal velik talent in pozneje se je vpisal na fakulteto v Haywardu. "Najraje sem hodil v gledališče, in to sam, nikoli nisem povabil nobenega dekleta," se spominja študentskih časov. Tom se je hitro poročil, in to s srednješolsko ljubeznijo Susan Jane Dillingham, danes igralko in producentko. Leta 1977 se jima je rodil sin Colin. Sicer sta se imela rada, a sta se veliko prepirala, največ zaradi denarja, ki ga ni bilo na pretek.

Potem pa je prišlo do usodnega srečanja z Rito Wilson. No, poznala sta se že prej, a ker je bil Tom vzoren družinski mož, na poti pa je bil drugi otrok, ni pomislil na to, da bi zapustil družino. Vendar pa je bila kemija med njima premočna in pozneje se je Tom le odločil za usodni korak. Leta 1987 je zaprosil za ločitev in že leto pozneje sta bila z Rito poročena. Takrat nista bila nič kaj slavna in tudi poroka ni preveč zanimala javnost. Tom je celo prestopil v pravoslavno vero in danes pravi, da je z Rito našel vse, česar prej ni imel.

"Z drugo poroko sem našel pravo tradicionalno družino. Najraje smo skupaj in z Rito sem ugotovil, da prav nič zunaj zakona ne more nadomestiti tega občutka pripadnosti," je srečen Tom, ki kot otrok res ni imel prave družine.

Danes je prepričan, da je imel prav trden zakon veliko vlogo pri njegovi poznejši uspešni karieri. "Moja žena je najpomembnejši človek v mojem življenju. Z njo se lahko pogovarjam tako kot s prijateljico ali ljubimko, kot s sestro ali mamo. V eni osebi sem našel vse, kar sem si vedno želel." Tom velikokrat spregovori o ženi, sicer pa zasebno življenje uspešno skriva od javnosti.

"Z Rito naju ne zanima javna izpostavljenost. V najinem domu ni bil nikoli noben novinar ali fotograf in tako bo tudi ostalo. Nisva glamurozen par, ki bi ga preganjali fotografi. Zaradi tega sva zelo srečna," pove Tom, ki ima z Rito sinova Chesterja (27) in Trumana (22). Ko je zaradi kostnega raka umrla njegova prva soproga, sta k Tomu in Riti prišla živet še njegova otroka iz prvega zakona in zdaj so vsi velika srečna družina.

Sandra Bratuša