Tom Jones: Letno je spal z več kot 250 oboževalkami

Vir: Story
10. 8. 2012

7. junija je dopolnil 72 let, a zdi se, kot da bi mu leta in sivi lasje v povezavi s sivo bradico, ki jo nosi zadnje čase, šarm le dodajali, ne pa jemali. Sir Thomas John Woodward ali po domače Tom Jones je neustavljiv stroj uspešnic, seksapila in prefinjene glasbene mešanice že malo manj kot 50 let.

Potem ko je Thomas, sin rudarja in gospodinje, pri 16 letih postal oče, je najprej delal v tovarni rokavic in pozneje kot gradbeni delavec, da bi lahko preživel svojo mladoletno ženo in sina Marka. A glas in glasba sta mu bila verjetno usojena, saj je s svojim baritonom in petjem iz grla kmalu zajadral v glasbene vode.

Pred 49 leti je Thomas že stal na odru kot pevec skupine Tommy Scott and The Senators, ki je kmalu, tudi zaradi njegovih gibov na odru in neustavljivega šarma, postala lokalna uspešnica. Že leto po začetku glasbenega ustvarjanja je Thomas posnel nekaj solo skladb, ki pa pri založnikih niso naletele na dober odziv, tako da vse do usodnega srečanja z menedžerjem Gordonom Millsom Tom ni dosegel večjih uspehov. Kmalu je Mills dosegel podpis pogodbe z založniško hišo in glasbena ikona, imenovana Tom Jones, je bila rojena.

Potem ko je Tomu uspelo zelo hitro osvojiti občinstvo s skladbami, kot sta It's Not Unusual in What's New Pussycat, je postal najbolj zaželen pevec v Veliki Britaniji in njegov sloves ga je ponesel prek luže. Tam je tudi izoblikoval svoj nedvoumni videz pravega 'loverboya' z odpeto srajco, kar je v Las Vegasu, kjer je redno nastopal v razvpitem klubu Flamingo, pripeljalo do legendarnega metanja hotelskih ključev na oder. Ženske je Tom povsem obnorel in po vsakem koncertu je imel na desetine ključev hotelskih sob na svojem odru, Tom pa se je v Vegasu spoprijateljil tudi z legendarnim Elvisom Presleyjem, s katerim sta pozneje skupaj posnela tudi duet. Zvezda obeh celin, stare in nove, je bila rojena.

V sedemdesetih letih je bil Tom Jones mega popularen pevec, ki je nizal v svoj repertoar uspešnico za uspešnico, njegov menedžer pa je postal sin Mark. Zdelo se je, da Tom Jones pač ne more zgrešiti, hotelske ključe na odru klubov so zamenjale spodnje hlačke obnorelih oboževalk na velikih koncertnih odrih, skladba Kiss, ki jo je Tom prevzel po Princeu, pa je v osemdesetih samo še utrdila njegov status pop ikone.

In čeprav se Tom Jones raje kot v popu vidi v številnih drugih zvrsteh, v katerih se je tudi preizkusil in vedno znova zmagal. Zato tudi ne preseneča, da je v svoji bogati karieri sodeloval s številnimi glasbeniki in producenti. Ves čas je hodil v koraku s časom, njegov predzadnji album je celo produciral Wycleaf Jean. Jones je tako v enem od intervjuju povedal: "Zdi se, da ko čas mineva, vse skupaj zame postaja samo boljše in boljše."

In res, Tom Jones je leta 2006 z vsemi častmi postal vitez, kraljica Elizabeta II. ga je namreč povišala v plemiški naslov sir, zato tudi ni čudno, da je bil ob njenem letošnjem visokem jubileju prav Tom Jones eden od tistih izvajalcev, ki so na trgu pred Buckinghamsko palačo najbolj zažgali.

Zasebno življenje: Modrice zaradi skokov čez plot

Tom Jones se je s svojo najstniško ljubeznijo Melindo poročil leta 1957. In čeprav je priznal, da je letno spal z več kot 250 oboževalkami, ga je to doma stalo le nekaj modric. "Ko je Melinda prebrala članek o moji nezvestobi, me je udarila in brcnila. Nisem se boril nazaj, prenesel sem po moško," je povedal Tom, ki je imel vedno polno posteljo lepotic, med katere lahko prištejemo tudi miss sveta Marjorie Wallace, pevko Mary Willson, številne znane ženske pa trdijo, da so s Tomom izgubile svojo nedolžnost. Njegove afere so pripeljale do še enega rojstva, nezakonskega sina Jonathana, ki ga je Tom Jones priznal šele po 20 letih in testih DNK. Danes je Tom Jones oče dveh sinov in dedek dvema vnukoma.

Prihaja v Pulj!

Sir Tom Jones bo na svoji turneji prihodnji teden, v torek 14. avgusta, obiskal tudi sosednjo Hrvaško. Na težko pričakovanem koncertu v Pulju, za katerega dobite vstopnice tudi v Sloveniji, bo predstavil vse velike uspešnice kot tudi skladbe z zadnjega zelo dobro prodajanega albuma Praise&Blame, ki ga je posnel v studiu Petra Gabriela in so ga kritiki označili za enega najboljših Jonesovih izdelkov.

In ker je roker z resničnim ritmom bluza in soula, je sir Tom Jones zares živa legenda. Dobrodošel in cenjen je po vsem svetu, od urbanih klubov, prek prizorišč scenskih umetnosti do velikih aren. Njegove spektakularne izvedbe obsegajo in med sabo povezujejo nekaj različnih glasbenih obdobij in žanrov, ne poznajo razrednih razlik, privlačijo mlade in stare, moške in ženske, obsegajo tako poglavitne kot tudi obrobne glasbene tokove.

Koliko ženskih spodnjih hlačk bo Tom Jones dobil na oder v Pulju, se bomo prepričali tudi mi. Če mu jih je pred leti na oder vrgla seks bomba Carmen Electra med živim televizijskim prenosom, verjamemo, da se bo opogumila tudi katera od oboževalk v Pulju.

Nova Story že v prodaji

Story