Tom Jones ni nikoli videl sina, ki živi kot klošar

Tom Jones ni nikoli videl sina, ki živi kot klošar (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
29. 1. 2018

Legendarni pevec Tom Jones je poročen s svojo mladostno ljubeznijo, a je vseeno veselo skakal čez plot. Tako je ena od njegovih ljubic za eno noč zanosila in rodila sina Jonathana ...

Glasbenik Jonathan Berkery (29) trenutno živi kot brezdomec, svojega očeta Toma Jonesa (77) pa ni še nikoli srečal v živo. Vse življenje si je sicer želel, da bi se vsaj enkrat videla, a se mu ta sreča še ni nasmehnila.

"Rad bi ga videl, preden bo prepozno in bo že umrl. Rad bi se z njim pogovarjal o običajnih stvareh," pravi Jonathan, ki dodaja, da je srečen, kadar dobi kakšno odejo, saj je spati v zaklonišču res neprijetno. Kadar nastopa, uporablja umetniško ime Jon Jones. Mladenič živi v New Jerseyju v zavetišču za brezdomce. Tam živi okoli 30 moških, ki nimajo doma. Pevec Tom Jones ni nikoli javno priznal sina Jonathana, pa čeprav so leta 2008 z DNK analizo ugotovili, da je oče.

Posledica enonočne avanture

Pisalo se je leto 1987, ko je imel pevec kratko avanturo z manekenko Katherine Berkerey, ki jo je spoznal v enem izmed newyorških nočnih klubov. Povabil jo je na svoj koncert, pozneje pa sta seveda končala v njegovem hotelskem apartmaju. To je bila afera za eno noč, a čez tri mesece je Katherine poklicala Tomovega menedžerja in mu povedala, da je noseča.

No, verjetno je računala, da bo iz tega kaj iztržila, a je bil pevec neomajen. "To je šovbiznis, ljubica. Naredi, kar moraš narediti," je hladno dejal. In odločila se je otroka zadržati. No, Tom Jones je v nekem intervjuju priznal, da je spal z več kot 250 ženskami. In pozneje ni želel narediti test očetovstva, a je sodišče odredilo, da ga mora. Izkazalo se je, da je Katherine govorila resnico in da je Jonathan res njegov sin. Do otrokove polnoletnosti je moral pevec tako vsak mesec za sina nakazati približno 2000 evrov preživnine. Kljub vsemu pa sina nikoli ni želel videti.

O vsem skupaj je pevec končno spregovoril leta 2008. "Vse skupaj se je zgodilo nenačrtovano. Če bi bilo več kot to, bi zagotovo storil tudi kaj drugega in sinu ne bi le finančno pomagal," so bile njegove besede. "Pač sem se pustil zapeljati."

Jonathanu je hudo

Vsekakor pa je Jonathanu težko, ker se oče noče z njim srečati. "Že kot otrok sem nenehno spraševal mamo o očetu. Mama mi ga je kazala v časopisih in govorila, da nima časa, ker nastopa po vsem svetu in da zato ne more biti z nama," se danes spominja Johnatan. In ko je imel deset let, mu je končno povedala, da verjetno očeta ne bo nikdar videl. Vse skupaj je očitno vplivalo na pubertetnika, ki je vseskozi čutil neko jezo, imel je tudi težave z drogo. Poleg tega pravi, da je od očeta podedoval njegov videz in glas, a mu žal ni uspelo narediti glasbene kariere.

Potem je šlo vse po zlu in začel je živeti kar v avtu po ulicah Miamija. Aretirali so ga zaradi posedovanja droge, in da bi se izognil kazni, je šel na odvajanje. Ko je leta 2016 umrla Tomova soproga, je pomislil, da bosta mogoče takrat njegov oče in polbrat Mark Woodward (60) želela stopiti z njim v stik. A se to ni zgodilo, še vedno pa ima Jonathan dober odnos s svojo mamo.

Sandra Bratuša // Foto: Profimedia