Tom Jones: Sin ga krivi za svojo odvisnost

Vir: Nova
10. 4. 2013

24-letni Jonathan Berkery je ozdravljeni narkoman in preprodajalec mamil, ki je imel navado, da se je oborožen sprehajal po ulicah. Zdaj uspešno okreva, za svoj propad pa krivi svojega slavnega očeta Toma Jonesa, ki ga ni hotel priznati kot sina.

Nekdanja manekenka Katherine Berkery je imela leta 1987 vročo tridnevno afero z glasbenikom Tomom Jonesom, ki pa ni minila brez posledic. Plod njunega razmerja je namreč fant, ki mu je Katherine nadela ime Jonathan.

Vse lepo in prav, a svetovni zvezdnik, ki je bil takrat star 47 let, ni hotel priznati sina, saj je vztrajno trdil, da ni njegov. Mnogo let pozneje je, ne kriv ne dolžan, Jonathan postal odvisnik od mamil in prestopnik. Fant je tako zabredel, da je moral spati na klopcah in v zatočiščih za brezdomce, potem pa se je pridružil lokalni tolpi.

Besen otrok, ki je močno pogrešal očetovsko figuro

"Za vse krivim svojega očeta. Tega prej nisem dojel, a bil sem besen otrok, ki je močno pogrešal očetovsko figuro," je za časnik Daily Mail pojasnil zavrženi sin. Čeprav je bil Jones prepričan, da ni prav nobene možnosti, da bi bil on Jonathanov oče, je test DNK dokazal nasprotno.

Na podlagi testa očetovstva je moral plačevati preživnino, ki pa malemu Jonathanu ni kaj dosti pomagala, saj je pogrešal predvsem toplino in čustveno oporo, ki mu ju slavni oče ni ponujal.

"Nikoli me ni poklical, da bi mi čestital za rojstni dan. V meni se je nakopičilo toliko besa, da sem postal upornik. V šoli sem se stalno pretepal, namesto da bi se zgledoval po svojem očetu, pa sem se zgledoval po starejših klatežih," je dejal Berkery.

"Rad bi nastopil v šovu The Voice."

Mladenič, ki še vedno ni povsem prepričan, ali si želi osebno spoznati Toma Jonesa, pravi, da je mamila začel jemati zato, ker je poskušal z njimi ublažiti bolečino.

"Marihuano sem začel kaditi pri 16 letih, potem pa sem prešel na tablete, ekstazi in kokain. S seboj sem nosil dve pištoli, ki sem jima pravil brata," je svojo šokantno izpoved nadaljeval Jonathan, ki danes živi z mamo, ki se ukvarja s prodajo nepremičnin, in sanjari o tem, da bi se podal po očetovih stopinjah in nekega dne postal pevec:

"Rad bi nastopil v šovu The Voice. Pel bi pred njim, on pa bi me opazoval z velikega stola. Potem bi ugotovil, da sem njegov sin, jaz pa bi mu pokazal sredinec."