Toni Braxton: Od bankrota do hude depresije

Leta 1998 je 
bankrotirala, nato 
pa zapadla v hudo 
depresijo.  (foto: revija Nova) revija Nova
Vir: Nova
27. 5. 2014

Toni Braxton, ena od najuspešnejših glasbenih izvajalk v devetdesetih letih, ki je bila takrat znana kot kraljica r'n'b-ja, si še danes ni povsem opomogla od težav, ki so jo doletele takoj po velikem uspehu.

Dve leti po izidu njenega najbolje prodajanega albuma z naslovom Secrets, ki se je na policah glasbenih prodajaln znašel pred skoraj natanko 18 leti, je Toni Braxton vstopila v najmračnejše obdobje svojega življenja.

Vse se je začelo januarja 1998, ko je zaradi slabega vodenja financ razglasila bankrot. Kmalu zatem je zapadla v hudo depresijo, o vseh podrobnostih pa se je razpisala v svoji knjigi spominov Unbreak My Heart: A Memoir, ki je izšla pred nekaj dnevi.

Njena knjiga spominov Unbreak  My Heart: A Memoir, v kateri  opisuje tudi temačno obdobje  svojega življenja, je izšla pred  nekaj dnevi.

"Veliko sem jokala. Vsak dan. Preprosto nisem mogla verjeti, da sem si dopustila, da se spravim v to situacijo," je med drugim napisala v svoji knjigi, v kateri je še razkrila:

"Mislim, da sem postala samomorilna. Nisem pazila, ko sem prečkala cesto, po New Yorku sem začela hoditi kot zombi."

Mediji so jo takrat obtoževali, da je glavni krivec za bankrot njena razsipnost, ona pa je vztrajno zatrjevala, da je dolg v višini petih milijonov dolarjev nastal zaradi slabih poslovnih pogodb in ekstravagantnih stroškov turnej.

Čast si je hotela oprati v priljubljenem pogovornem šovu Oprah Winfrey, a slovita voditeljica ji pri tem ni bila ravno v pomoč, saj jo je neprestano zasliševala, zakaj ima dizajnerske obleke in dragocene klavirje.

"Po intervjuju sem bila poražena. Prizadeta sem bila zaradi slike, ki so jo o meni ustvarili mediji," je dejala Braxtonova.

Z glasbenikom Kerijem Lewisom  se je poročila leta 2001, osem let  pozneje sta se razšla, ločitev pa je  postala uradna julija lani.

Po hudi finančni krizi je zanosila z zdaj že nekdanjim soprogom Kerijem Lewisom, a zaradi tablet na recept proti aknam, ki jih je takrat jemala in ki imajo lahko hude stranske učinke na plod, se je odločila, da bo splavila.

Splav, ki ga je takrat – kot pravi – preprosto morala imeti, je doživela kot 'dejanje proti bogu'. Pozneje je znova zanosila in decembra 2001 povila prvega otroka, sina Denima Cola.

Nov udarec pa je prineslo leto 2006, ko so njenemu mlajšemu, tedaj triletnemu sinu Diezelu Kyju, diagnosticirali avtizem. Toni je prepričana, da je bolezen njenega sina kazen za to, da je splavila.

Dve leti pozneje je zaradi bolečin v prsih pristala v bolnišnici, kjer je izvedela, da boleha za lupusom, avtoimunsko boleznijo.

"Nisem žrtev lupusa, vse lahko premagam. Zakaj bi dopustila, da mi tuje besede preprečijo razglasitev zmage? Tega mi pa res ni treba," je tedaj izjavila šestkratna dobitnica grammyja.

Tim Jeras

Značke: Toni Braxton