Tony Cetinski: Selitev v Rovinj ga je spremenila

Tony Cetinski: Selitev v Rovinj ga je spremenila (foto: osebni arhiv ) osebni arhiv
Vir: Story
15. 8. 2018

Hrvaški pevec Tony Cetinski, ki je pred dobrim letom dni ulice Zagreba zamenjal za istrski zrak, preživlja dokaj delavno poletje. Kot nam je sicer zaupal, je prav zaradi selitve postal še bolj produktiven, idejam pa v objemu narave ni videti konca.

Vsak trenutek med koncerti izkoristi za to, da si napolni baterije v rojstni Istri, kjer si je ustvaril ljubezensko gnezdece z dolgoletno ženo Dubravko. Kljub temu pa to poletje ne bo prav veliko časa za počitek.

"Malo več bo koncertov kot pa počitka, a bom preživel. Rad imam koncerte in druženje s svojo publiko," nam je zaupal Tony. Čeprav na odru uživa, pa vsak prost trenutek v Rovinju izkoristi za kopanje v kristalno čisti vodi in poležavanje v senci. "Moje življenje je po selitvi postalo precej bolj kakovostno. Pravi počitek za dušo," nas prepriča.

Vendar pa njegovo poletje ni bilo le delovno obarvano. Hrvaški nogometni mrzlici, ki je pred dnevi zajela vso Hrvaško, se niso izognili niti hrvaški glasbeniki. Priljubljeni Cetinski pa je šel še korak dlje. "Tako rad spremljam svetovno prvenstvo v nogometu, da sem odšel kar v Moskvo na polfinale. Ostal sem sedem dni in si ogledal še finale. Rad imam sicer tudi druge športe," nam je zaupal glasbenik, ki si je tekme ogledal z ženo, njenim bratom in bratrancem. "Vsi so navijači ognjenih. Bilo je vzburljivo in malo stresno," je razkril. Tony sicer vse od malih nog obožuje nogomet. Že kot otrok je s prijatelji igral nogomet. Med vojno so ustanovili dobrodelno ekipo Humane Zvijezde, kjer so se glasbeniki in umetniki na igrišču merili z italijanskimi kolegi, katerih kapetan je bil sloviti Eros Ramazzotti. Na splitskem Poljudu so zaigrali tudi proti slovenskim dobrodelnim zvezdam in zbirali denar za tiste, ki jih je vojno stanje najbolj prizadelo.

Z Zlatkom Dalićem sta generacija: "Je izjemen in plemenit človek"

Tony je v Varaždinu pozdravil tudi prihod selektorja. Zaupal nam je, da Zlatka Dalića prej ni poznal, je pa spremljal njegovo karierno pot. "Dalić in jaz sva generacija, tako ni bilo težav. Ujela sva se na prvo žogo. Je izjemen in plemenit človek, tako kot njegova celotna družina," nam je razkril Tony in povedal, da so se pogovarjali o vsem mogočem, le o politiki ne.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story17/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 17/2018

Story 17/2018, od 02. 08. 2018