Top Gun: Maverick najbolj pričakovan film leta žanje uspeh za uspehom

Kelly McGillis in Tom Cruise v prvem filmu Top Gun leta 1986. (foto: Foto: Profimedia Profimedia) Foto: Profimedia Profimedia
Vir: Story
18. 6. 2022

Ko je leta 1986 ugledal luč sveta film Top Gun, smo bile vse zaljubljene v Toma Cruisea. In verjamem, da zdaj, ko je po 30 letih na velika platna prišlo nadaljevanje filma, ne bo nič drugače.

Svetovna premiera težko pričakovanega drugega dela filma Top Gun: Maverick v San Diegu je bila polna presenečenj. Za največje je zagotovo poskrbel prav glavni igralec filma Tom Cruise (59), ki se je na dogodek pripeljal s helikopterjem. Da je bilo prav vse v njegovem stilu, je helikopter pilotiral kar sam. Zvezdnik se je nato sprehodil po rdeči preprogi, se fotografiral s preostalo igralsko zasedbo in mahal množici oboževalcev, ki so kar dolgih 36 let čakali na nadaljevanje kultne uspešnice.

Po več kot dveh letih čakanja je film tako končno prišel v kinematografe. Težko pričakovano nadaljevanje je postavljeno v svet tehnologije dronov, Cruise pa upodobi inštruktorja letenja. Poleg zvezdniške zasedbe novih pilotov se v nadaljevanje vrača tudi igralec iz prvega filma, Val Kilmer kot Iceman. Prvi del filma je ugledal luč sveta daljnega leta 1986 in je bil velika uspešnica, po vsem svetu pa je zaslužil več kot 350 milijonov dolarjev.

Zaradi pandemije, ki je zadnji dve leti močno posegla tudi v predvajanje filmov v kinematografih, konec maja na velika platna končno prihaja eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice, v kateri je pred 36 leti v glavni vlogi blestel Tom Cruise kot pilot Maverick, z naslovom Top Gun: Maverick. Stotnik Maverick se po 30 letih uspešnega službovanja kot pilot vrača na elitno vojaško letalsko šolo.

Na režiserski stolček drugega dela je sedel Joseph Kosinski, scenarij so napisali Ehren Kruger, Eric Warren Singer in Christopher McQuarrie, producenti pa so Jerry Bruckheimer, Tom Cruise, Christopher McQuarrie in David Ellison. Poleg Toma Cruisa v drugem delu zaigrajo še Jennifer Connelly (51), Ed Harris (71), Jon Hamm (51), Miles Teller (35), Glen Powell (33), Lewis Pullman (29) in Val Kilmer (62).

Po več kot 30 letih službovanja kot eden najboljših letalcev mornarice je Pete Maverick Mitchell (Tom Cruise) tam, kjer je njegovo mesto, kot pogumni testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga prizemljil. Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, kakršne ni videl še noben pilot, Maverick naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa (Miles Teller) po imenu Rooster, sina Maverickovega pokojnega prijatelja in poročnika Nicka Bradshawa po imenu Goose. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick spopasti s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih oseb zahteva največje žrtvovanje.

Še eno slavno ime je podpisano pod film, in sicer je glavno pesem za nadaljevanje filmske franšize Top Gun: Maverick napisala sama oskarjevka Lady Gaga (36). Pesem se imenuje Hold My hand, pevka pa jo je napisala skupaj z BloodPopom (31), producirala pa sta jo s pomočjo Benjamina Ricea. Gre za rockovsko obarvano skladbo z violinami in kitaro, ki spominja na odmevne balade iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, je pa skladba že požela precej navdušenja.

Naisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Getty Images For Paramount Pictures

Nova Story že v prodaji

Story