Torta, ki je tako navdušila Meghan Markle, da jo je spekla za sinčka Archieja: Lahko se je lotite tudi vi!

Torta, ki je tako navdušila Meghan Markle, da jo je spekla za sinčka Archieja: Lahko se je lotite tudi vi! (foto: Profimedia) Profimedia
27. 5. 2020

Mali princ Archie je nedavno upihnil prvo svečko na torti, ki jo je zanj spekla mama, vojvodinja Meghan Markle.

Malček je bil nad torto navdušen, mi pa smo pobrskali in našli recept, ki je nadvse navdušil njegovo mamo. Gre za okusno jagodno torto, ki je kot pravšnja za iztekajoče se pomladne dni in prihajajoče poletje.

Za torto boste potrebovali naslednje sestavine:

  • 3/4 skodelice zmehčanega masla
  • 2 skodelici sladkorja
  • 4 jajca (ta naj bodo večja, predhodno jih vzemite iz hladilnika in pustite na sobni temperaturi)
  • 3/4 sodelice kisle smetane (prav tako sobne temperature)
  • pol žličke limonine lupine
  • pol žličke pomarančne lupine
  • pol žličke esence vanilje
  • 2 skodelici moke
  • pol žličke soli
  • 1 žličko pecilnega praška

Nadev:

  • 1 skodelica smetane za stepanje
  • 2 žlice sladkorja
  • pol žličke esence vanilje
  • 1 košarico svežih jagod, ki jih operete in narežete

Postopek priprave:

Pečico ogrejete na 180 stopinj, model za torto pa naoljite. Penasto umešajte maslo in sladkor, da dobite kremno maso. Vanjo dodajajte jajca, eno po eno, potem pa še kislo smetano, limonino in pomarančno lupinico ter vaniljo. Vse skupaj dobro premešajte.

V drugi posodi zmešajte suhe sestavine: moko, sol in pecilni prašek, to zmes pa potem postopoma dodajajte k mokrim sestavinam. Mešajte, dokler ne dobite gladko maso. Zlijte jo v pekač za torto in pecite od 40 do 50 minut. Biskvit preverite z zobotrebcem: če se nanj primejo drobtine, to pomeni, da ga je treba peči še nekaj minut.

Priprava nadeva:

Stepite smetano, dodajte ji sladkor (opcijsko) in vaniljo. Spečen in ohlajen biskvit prerežite na pol in ga premažite s stepeno smetano, na katero nato naložite narezane jagode. Pokrijte z drugo polovico biskvita in ga premažite z ostankom smetane. Po vrhu torto okrasite z jagodami, lahko pa jo tudi potresete z naribano čokolado. Dober tek!

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri