Tožba Meghan Markle proti britanskemu tabloidu se nadaljuje

Tožba Meghan Markle proti britanskemu tabloidu se nadaljuje (foto: Profimedia) Profimedia
26. 4. 2020

The Mail on Sunday trdi, da je Thomas Markle razkril vsebino pisem, potem ko naj bi prijatelj Harryja in Meghan, revijo People obvestil o njihovem obstoju.

V na novo vloženih dokumentih pa so zapisali, da Meghan nobenega od svojih prijateljev ni pooblastila, da lahko revijo People obvesti o obstoju pisem. Pravni dokumenti dodajajo, da bi Meghan, če bi odobrila intervjuje, prijateljem rekla, naj ne govorijo o pismu in njegovi vsebini.

V novih dokumentih je tudi navedeno kdaj in kolikokrat sta Meghan in Harry kontaktirala Meghaninega očeta pred njuno poroko, saj je Thomas Markle nekaj dni pred poroko pristal v bolnišnici zaradi akutne bolečine v prsih.

Meghan je v enem sporočilu zapisala: "Večkrat sem te klicala in ti poslala več sporočil, vendar se nisi oglasil nazaj, upam da si vredu."

V dokumetnih je navedenih še več sporočil, ki sta jih Thomasu Marklu poslala Harry in Meghan, v vseh sta bila v skrbeh za njegovo zdravje in varnost.

Prekinitev sodelovanja

Vojvoda in vojvodinja Susseška pa sta tudi prekinila vsakršno sodelovanje s štirimi britanskimi tabloidi: The Sun, The Daily Mail, The Mirror in The Express.

Urednikom teh tabloidov sta poslala obvestilo ter jih obvestila, da prekinjata vsakršno sodelovanje z njimi. To se nanaša tudi na potrjene informacije. Poudarila pa sta, da bosta še naprej sodelovala z drugimi mediji.

Pred britanskim sodiščem se bo v kratkem začelo prvo zaslišanje v primeru tožbe Meghan proti Associated Newspapers, založniške hiše, pod okriljem katere izhaja Mail on Sunday.

Priporočamo