Tudi Čudežna ženska (Gal Gadot) se mora boriti za enakopravno plačilo

Gal Gadot je visoka kar 178 cm in tehta le 59 kilogramov. (foto: Foto: Profimedia Profimedia) Foto: Profimedia Profimedia
Vir: Story
29. 5. 2021

Na začetku aprila je potekala novinarska konferenca z ameriško igralko izraelskih korenin Gal Gadot, najbolj znano po vlogi Čudežne ženske (Wonder Woman).

Gal je skupaj s programom National Geographic posnela kratko dokumentarno serijo z zgodbami šestih močnih žensk, ki vplivajo na svoje skupnosti po vsem svetu. Čeprav dekleta živijo na območjih, ki jih večinoma zaznamujejo nasilje, revščina, diskriminacija, zatiranje, travme in naravne nesreče, jih to ni zaustavilo, da bi nekaj prispevale svoji skupnosti. Nikoli niso pozabile na sanje, ostale so neomajne, ne bojijo se izstopati in spregovoriti.

Na novinarski konferenci, ki je tokrat potekala prek spletne platforme Zoom, nam je hollywoodska zvezda Gal Gadot priznala, da je njen največji boj proti nesorazmerju plač med ženskimi igralkami in moškimi soigralci. Tudi Čudežna ženska se je morala boriti za enakopravno plačilo, kar pa v Hollywoodu še vedno predstavlja veliko težavo.

Gadotova je dejala, da je serija nastala na njeno željo, da svojo prepoznavnost uporabi za nekaj koristnega. S svojo prepoznavnostjo želi prikazati zgodbe drugih močnih žensk, ki v svojih skupnostih počnejo nekaj dobrega. Njej se namreč zdi, da brez velikih imen takšne zgodbe ne bi dosegle tako velike množice ljudi. Želela je spodbuditi vse ženske sveta, da bi pripomogle k napredku družbe, da bi svet postal bolj prijazen in odprt za vse, ki so morda tudi malo drugačni.

Gal Gadot

Serija je sestavljena iz šestih delov, vsak del posebej predstavlja eno od zgodb teh močnih in pogumnih žensk. Vse prihajajo iz različnih okolij, in sicer iz Brazilije, Portorika, Michigana, Kalifornije, Louisiane in Tennesseeja. Vseh šest povezuje neomajna odločnost in zavzetost za izboljšanje življenja ljudi v njihovih okoljih.

V seriji bodo predstavljene zgodbe šestih žensk – od 19-letne študentke v Portoriku, baletne plesalke v Braziliji, travmatologinje iz Kalifornije do brezdomne transseksualke v Tennesseeju, ki se borijo proti diskriminaciji in pomagajo svoji skupnosti rasti. Gadotova je dejala, da so pred tremi leti začeli raziskovati zgodbe o različnih ženskah po vsem svetu.

Gal Gadot

Na žalost so se na koncu zaradi svetovne zdravstvene krize morali osredotočiti bolj na lokalne zgodbe, ki so dovolj močne, bodo imele učinek in predvsem navdih na ljudi. Gadotova meni, da je v življenju izjemno pomembno, da smo samozavestni, se imamo radi, da sanjamo in si upamo stopiti iz cone udobja. Zahvaljuje se tudi svoji mami, ki je njo in njeno sestro naučila ljubezni do sebe.

Gal Gadot

Gadotova upa, da bo s serijo sčasoma ustvarila skupnost ljudi, ki želi delati dobro. V ljudeh želi ozavestiti, da imamo moč, ki lahko prinese velike spremembe. Ampak vsaka sprememba se mora začeti kot majhna, tista okoli nas, v naši okolici. Male spremembe lahko prinesejo velike rešitve. Bodimo dobri in delajmo dobro. Vse se enkrat poplača.

Napisala: Maja Drnovšek // Fotografije: Profimedia

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story