Melania Trump v duhu časa - po Donaldu je tudi pri njej maska v prvem planu

Melania Trump v duhu časa - po Donaldu je tudi pri njej maska v prvem planu (foto: Profimedia) Profimedia
16. 7. 2020

Ameriška prva dama je nadvse elegantna tudi z zaščitno masko.

In seveda tudi tokrat ni pozabila na barvno usklajenost - k beli srajčki nosi belo zaščitno masko, ob sliki pa je opozorila: "Prosim, tudi v poletnih mesecih nosite zaščitno masko in se držite socialne distance. Če bomo zdaj dovolj previdni, to lahko pomeni, da bomo bolj zdravi in varnejši, ko pride jesen."

Melania je sliko objavila le kmalu po tem, ko se je njen soprog Donald pred kratkim v javnosti prvič pojavil z masko, ko je obiskal vojaško bolnišnico. Ob tem je izjavil: "Nikoli nisem nasprotoval maskam, prepričan pa sem, da obstajata pravi čas in kraj zanje." No, pred tem je zatrjeval, da maske ne bo nosil, a si je očitno premislil.

Njegova soproga je s to gesto zagotovo vzor državljanom, ko gre za nošenje mask. V torek so po podatkih univerze Johns Hopkins v ZDA potrdili 63.262 novih okužb s koronavirusom, umrlo je še 850 ljudi. Število okuženih v ZDA se je povzpelo na 3,4 milijona, zaradi covida-19 pa je umrlo 136.432 ljudi. Zato je še kako pomembno upoštevanje zaščitnih ukrepov, kar je prva dama tudi izpostavila.

Priporočamo