Tudi za Kate Middleton je materinstvo velik izziv

Tudi za Kate Middleton je materinstvo velik izziv (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
14. 4. 2017

Res je, da imajo princese tudi, ko postanejo mamice, zagotovljeno podporo z vseh strani. A to še ne pomeni, da jim je tudi kaj lažje.

Materinstvo je pač svojevrsten izziv, kar je na Kraljevem kolidžu za porodništvo in ginekologijo v Londonu ob predstavitvi dokumentarne filmske serije Out of the Blue, ki ponuja vpogled v duševno zdravje žensk po tem, ko postanejo mamice, medijem zaupala tudi Kate Middleton.

Vojvodinja, ki je tudi sama mamica dvema malčkoma – triletnemu Georgu in skoraj dveletni Charlotte, je priznala, da je bilo materinstvo zanjo čudovita izkušnja, a vseeno na trenutke tudi pravi izziv, pa čeprav ima doma vso podporo, ki je večina mamic nima.

Zato se ji zdi, da te na tako veliko izkušnjo, kot je ta, da postaneš mama, ne more pripraviti prav nič. Meni pa tudi, da na tem področju preprosto ni pravil, treba je le dati vse od sebe in poskrbeti za družino. Kar je lahko za vsako mamico – tudi zanjo – velika obremenitev. In če v tem primeru pride še do težav z duševnim zdravjem, se počutje seveda lahko močno poslabša.

Zato želi Kate mlade mamice spodbuditi k temu, da si v tem primeru poiščejo pomoč, saj to nikakor ni znak šibkosti. Ob tem pa se ji seveda zdi zelo pomembno tudi to, da jih tudi bližnji podpirajo, spodbujajo in predvsem cenijo njihov trud, ki ga namenijo skrbi za družino.

Tina Ambrožič

Priporočamo