Tyra Banks: Brezobzirna in naduta

Vir: Lea
3. 6. 2009

Nekdanja supermanekenka in sodnica pri ameriškem resničnostnem šovu Ameriški top model Paulina Porizkova, ki so jo pred kratkim odpustili s tega položaja, je medijem razkrila, kako je delati s Tyro Banks, gostiteljico šova. Povedala je, da ji ni bilo všeč predvsem Tyrino večno zamujanje, razkrila pa je še veliko drugih umazanih podrobnosti.

“Priznati moram, da me je njeno zamujanje na prav vsako sojenje precej motilo. Počutila sem se tako, kot da je njen čas bolj dragocen od mojega. Dejali so mi, naj bom raje tiho in bom hvaležna za svojo službo in da je Tyra zelo zaposlena,’’ je povedala nekdanja supermanekenka.

Paulina Porizkova je v oddaji sicer zamenjala Twiggy, britansko modno ikono iz šestdesetih. Ko so jo novinarji vprašali, ali je razlog za njeno izgubo službe morda dejstvo, da je poleg Tyre edina ženska v žiriji, je Paulina v smehu odvrnila, da Tyra verjetno sploh ni vedela, da obstaja.

‘’Mislim, da v Tyrinem svetu ne obstaja pojem obzirnosti. Ni ji mar za druge ljudi. Pravzaprav ne vem, ali je pred tem sploh slišala zame, kot tudi nisem prepričana, ali je slišala za Twiggy,’’ je dejala 44-letna lepotica.

Ko so nekdanjo manekenko vprašali, v kakšnem odnosu sta bili s Tyro, ko so se ugasnile kamere, je dejala, da Tyre sploh ne pozna. ‘’Vse, kar vem o njej, sem izvedela med snemanjem oddaje, ko sva se pogovarjali pred kamerami. Z mano se je namreč pogovarjala le takrat,’’ je pojasnila.

Kdo je Paulina Porizkova?

Super manekenka čeških korenin, ki je v svet mode prikorakala iz Švedske, je že nekaj let ameriška državljanka. Leta 1980 jo je odkril fotograf slavne agencije za modele Elite in ji kupil letalsko vozovnico za Pariz. Paulina se je zelo hitro prebila med najbolje plačane manekenke, nad njeno prefinjeno lepoto pa so se navdušili tudi Američani.

Njena slava je bila popolna, ko je pozirala za kolekcijo kopalk za športno revijo Sports Illustrated leta 1984 in 1985. Kmalu zatem se je pojavila tudi na naslovnici Playboya. Po tem je seveda krasila naslovnice vseh najbolj slavnih revij –  Elle, Vogue, Cosmpolitan, Marie Claire, Bazaar ...

Leta 1983 se je prvič pojavila tudi v filmu Portfolio in nato kar resno nadaljevala filmsko kariero. Leta 1989 se je poročila z Ricom Ocaskom, glavnim pevcem skupine The Cars.