Uau, luksuzen avto kraljice Elizabete je na prodaj. Cena? Vrtoglava!

Uau, luksuzen avto kraljice Elizabete je na prodaj. Cena? Vrtoglava! (foto: Profimedia) Profimedia
28. 4. 2021

Na raznih straneh za prodajo avtomobilov se vsak dan pojavi na tisoče oglasov, a ko svojega luksuznega jeklenega konjička prodaja sama kraljica, to požanje veliko pozornosti.

Elizabeta II. se je očitno odločila, da se bo "znebila" enega od svojih avtomobilov. Gre za zeleni Baranto Bentley Mulsann, ki ga ima v lasti. Poleg tega ima še tri Rolls-Royce, tri Daimlerje in dva Bentleyja. Oglas za prodajo, ki se je pojavil na spletu, je zaradi kraljice pritegnil res veliko pozornosti.

oglas

Tuji mediji poročajo, da ima avtomobil prevoženih samo nekaj več kot 4.000 kilometrov, iz voznega parka kraljeve družine pa so ga umaknili pred šestimi leti. No, tisti, ki bo hotel kupiti to vozilo, bo moral plačati skoraj trikrat več, kot bi plačal, če bi kupil isti model avtomobila, ki je bil v lasti "navadnega" državljana.

Povprečna cena takega modela znaša okrog 80.000 funtov. Glede na dejstvo, da se je s tem avtom vozila kraljica, poznavalci menijo, da bi lahko prodajna cena dosegla vrtoglavih 200.000 funtov.

Medtem pa britanski mediji poročajo, da je edina razlika med kraljičinim in navadnim Bentleyjem ta, da kraljičin ni nikoli imel registracije ter da v dolžino meri pet in pol metrov, kar je meter več od standardnega modela.

No, čeprav je cena res vrtoglava, se bo za kraljičin avto zagotovo našel kupec, saj obstajajo zbiratelji, ki jim veliko pomeni dejstvo, da je bil nek predmet - tudi avtomobil - nekoč v lasti monarhinje.

Priporočamo