Ugibanj je konec: Vojvodinja Meghan in princ Harry sta se razveselila sinčka!

Ugibanj je konec: Vojvodinja Meghan in princ Harry sta se razveselila sinčka! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
6. 5. 2019

Britanski princ Harry in njegova soproga Meghan sta danes dobila sina, je par sporočil prek Instagrama. Ime morata še izbrati, je še povedal novinarjem.

Princ je rojstvo prvorojenca označil za najčudovitejšo izkušnjo, kar si jih je mogoče zamisliti in dodal, da je zelo ponosen na svojo ženo.

"Z Meghan sva zgodaj davi dobila sina, ki je zelo zdrav. Mati in dojenček sta zelo dobro," je še dejal. Zahvalil se je tudi vsem za podporo. "Bilo je izjemno, zato sva to želela deliti z vami," je poudaril. Pred tedni sta sicer izrazila željo po zasebnosti ob rojstvu prvorojenca.

Na družbenem omrežju Instagram je objavljena video izjava srečnega očeta, ki jo je po porodu dal za medije.

Princ Harry je med drugim dejal:"To je bilo najbolj osupljiva izkušnja, kar sem si jih lahko predstavljal."

Iz Buckinghamske palače so sporočili, da je Meghan dečka, ki je ob rojstvu tehtal okoli 3,3 kilograma, rodila okoli 5.30 po krajevnem času (6.30 po srednjeevropskem). Dodali so, da je mati vojvodinje sussekške Doria Ragland, ki je ob prihodu vnuka izjemno vesela, ob novopečeni mamici. Novega družinskega člana so veseli tudi drugi člani kraljeve družine, vključno s kraljico Elizabeto II.

Britanski princ je dejal še, da bosta verjetno s soprogo svojega prvorojenca javnosti prvič pokazala čez dva dni, ko bi lahko sporočila tudi njegovo ime. Novorojenec je osmi pravnuk kraljice Elizabete II. in sedmi v vrsti za kraljevi prestol.

Meghan naj bi sicer imela rok poroda konec aprila oziroma v začetku maja. Princ je zaradi rojstva med drugim preložil obisk na Nizozemskem. Novopečenima staršema je ob rojstvu že čestitala britanska premierka Theresa May. "Želim vam vse najboljše v tem veselem obdobju," je zapisala na Twitterju.