Ugibanja o imenu otroka vojvodine Kate - bo Diana?

Ugibanja o imenu otroka vojvodine Kate - bo Diana? (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
14. 9. 2017

Iz Kensingtonske palače so sporočili veselo vest, da vojvodinja Kate in princ William pričakujeta svojega tretjega otroka. Kate naj bi že imela težave zaradi jutranje slabosti.

Kraljica Elizabeta II. in preostali člani kraljeve družine so nad novico, da bo na dvor prišel še en dojenček, navdušeni. O tem, da par pričakuje otroka, se je v zadnjem času že šušljalo. A vedno je šlo za lažni alarm, zdaj pa je novica uradna, saj jo je potrdila tudi palača. Otrok bo za princem Charlesom, očetom princem Williamom, bratom princem Georgeem in princeso Charlotte peti v vrsti za kraljevi prestol.

Vojvodinja Kate ima že težave z jutranjo slabostjo oziroma Hyperemesis gravidarum, zato je tisti dan, ko so novico o nosečnosti sporočili javnosti, že odpovedala vse uradne dolžnosti, ki so jo čakale. Tudi Williamov brat, princ Harry, se že veseli, da bo v tretje postal stric. To je tudi javno povedal, na vprašanje, kako je Kate, pa je dejal, da verjetno dobro, saj je že nekaj časa ni videl. Kate ima to smolo, da sta bili tudi prejšnji dve nosečnosti dokaj naporni, saj je imela res hude slabosti. Zaradi tega je bila celo v bolnišnici, enako pa pričakujejo tudi zdaj. Novico o veselem dogodku so sporočili le dan pred tem, preden je princ George zakorakal v šolo. Seveda so se takoj pojavile špekulacije, ali se bo par ustavil pri treh otrocih ali pa bo imel še kakšnega. Ob zaroki sta namreč dejala, da si želita veliko družino. Williamova praprapraprababica, kraljica Victoria, je imela kar devet otrok. Tudi tokrat pričakujejo, da bo Kate rodila v isti bolnišnici St. Mary kot že dvakrat do zdaj.

Takoj so se tudi pojavila ugibanja o otrokovem imenu. Glede na to, da sta do zdaj izbrala tradicionalna imena, bo tako verjetno tudi v prihodnje. Mogoče Alice ali Alexandra za deklico ter Philip in James za dečka. Ni pa malo tistih, ki so prepričani, da bosta otroka, če bo deklica, poimenovala Diana po pokojni mami princa Williama. Sicer je William pred kratkim pustil svojo službo kot pilot reševalnega helikopterja in se posvetil kraljevim obveznostim. Sicer teh ni malo, a bo imel vseeno več časa za družino. To pa še ni vse, pojavila so se tudi namigovanja, da naj bi vojvodinja celo pričakovala dvojčka.

Sandra Bratuša

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story37/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 37/2017

Story 37/2017, od 07. 09. 2017