Umrla je hči Piercea Brosnana

Po smrti prve soproge Cassandre je Pierce pogosto sam sedel na klopci v Malibuju, ob kateri je spominsko obeležje, pod njim pa ‘nekaj stvari, ki so ji veliko pomenile’. Katere stvari so to, ostaja njegova skrivnost. 
 (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
2. 7. 2013

60-letni igralec Pierce Brosnan je sporočil žalostno novico. Njegova hči Charlotte je pri 42. letih po treh letih izgubila bitko z rakom na jajčnikih.

"28. junija je umrla moja ljuba hči Charlotte Emily. Tik pred smrtjo so bili ob njej mož Alex, otroka Isabella in Lucas ter brata Christopher in Sean," je za revijo People povedal Pierce in dodal, da so srca bližnjih zdaj pri njej in da upajo, da bo medicina čim prej odkrila zdravilo za to zahrbtno bolezen.

Za rakom na jajčnikih je umrla tudi Charlottina mama, avstralska igralka Cassandra Harris in Piercova največja ljubezen, ki jo je spoznal leta 1978. Takrat je imela Cassandra za seboj ponesrečen zakon in dva otroka, Charlotte in Christopherja.

Pierce jo je prvič videl na avdiciji za Bondovo dekle za film Samo za tvoje oči. Najprej sta leto dni tajila razmerje, 27. decembra 1980 pa sta se poročila. Tri leta pozneje se jima je rodil sin Sean William, Pierce pa je posvojil tudi Cassandrina otroka, saj je njun biološki oče umrl.

Velika in srečna družina je živela pravljično življenje, kot ga je zelo pogosto opisoval tudi Pierce, dokler Cassie ni zbolela za rakom na jajčnikih, za katerim je 28. decembra 1991, torej le dan po 11. obletnici zakona, tudi umrla.

Priljubljeni igralec je očitno eden tistih, ki mu z bridkimi trenutki življenje resnično ne prizanaša. Pred smrtjo hčerke se je namreč igralec moral soočiti že z izgubo staršev in žene. Več o tem lahko preberete v prispevku Pierce Brosnan: Najprej izgubil starša, potem pa še ženo.