Umrla je Lee Radzwill, sestra znamenite Jackie Kennedy

Umrla je Lee Radzwill, sestra znamenite Jackie Kennedy (foto: Profimedia) Profimedia
18. 2. 2019

Pred nekaj dnevi je v 86. letu starosti umrla Lee Radzwill, znana stilska ikona in sestra pokojne Jackie Kennedy.

Zaradi svojega prefinjenega modnega okusa je Lee vedno bila prava medijska zvezdnica. A ni šlo samo za to - hkrati je bila mlajša sestra nekoč prve dame ZDA, Jackie Kennedy Onassis. Svoje čase sta veljali za najbolj znani sestri na stvetu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A very rare picture of Lee & Jackie. Start 1970s.

A post shared by Caroline Lee Bouvier Radziwill (@lee.radziwill) on

Obe sestri sta bili že od malih nog vzgajani v prepričanju, da sta denar in moč najpomembnejši zadevi v življenju. To je zasluga njune mame, Janet Lee Bouvier, pripadnice visoke družbe. Lee se je - tako kot njena mama in sestra - večkrat poročila, tudi s poljskim aristokratom, s katerim je dobila dva otroka.  

O tekmovalnosti med Lee in Jackie se je dolgo šušljalo. Govorilo se je celo o tem, da je Lee Radzwill ljubimkala z obema soprogoma njene sestre Jackie: z ameriškim predsednikom Johnom F. Kennedyjem in z grškim magnatom Aristotelom Onassisom. S slednjim je bila, še preden je z njim začela hoditi njena sestra. "Prepustila" naj bi ji ga takrat, ko je Jackie skušala narediti samomor.

V knjigi z naslovom "Jackie, Janet and Lee" je avtor zapisal sledeče: "Zavedala se je, da, če se nekaj zgodi Jackie in otrokom, ne bo mogla živeti s takim bremenom. Zaradi sestre je potlačila svojo ljubezen do Onassisa in ji prepustila srečo." Tekmovalnost med njima je trajala vrsto let, saj je Lee že od malih nog živela v prepričanju, da živi v senci starejše sestre. Očitno se je to rivalstvo preneslo tudi na ljubezensko področje.

Novico o njeni smrti je javnosti sporočil tudi modni časopis Vouge, v katerem so se ji poklonili z lepimi besedami.