V Hollywoodu bodo snemali film o Bobu Marleyju

V Hollywoodu bodo snemali film o Bobu Marleyju (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
10. 6. 2018

V Hollywoodu načrtujejo biografski film o Bobu Marleyju, jamajškemu reggae zvezdniku, ki je v kratkem življenju dosegel, da je zvrst postala priljubljena po vsem svetu.

Obete o filmu o njegovem življenju je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdil neimenovani predstavnik družbe Paramount Pictures. Marley je umrl leta 1981, star 36 let.

Studio po poročanju agencije ni navedel podrobnosti, portal Deadline Hollywood pa je omenil, da produkcijo filma usmerja glasbenikov sin Ziggy Marley, ki je sam prav tako uspešen reggae glasbenik.

Legendarni Marley je bil že večkrat prikazan v koncertnih filmih in dokumentarcih, med drugim leta 2012 v filmu Marley škotskega režiserja Kevina Macdonalda, ki je za ta namen združil arhivske posnetke in intervjuje.

Občinstvo po svetu je prepričal z uspešnicami, kot sta No Woman, No Cry in Redemption Song, čeprav se njegovi vneti privrženci pogosto sprašujejo, ali so poslušalci njegove glasbe seznanjeni tudi z njegovim afrocentrizmom, rastafarijansko vero in njegovim velikim vplivom, ki ga je imel kot miroljubnež na Jamajki.

Njegova slava je po smrti, ki jo je sprožil rak v prstu, še rasla. K temu je med drugim prispevala tudi kompilacija njegovih največjih uspešnic Legend, ki je izšla tri leta po njegovi smrti. Kompilacija se je na ameriški Billboardovi lestvici 200 najbolj prodajanih plošč obdržala več kot 500 tednov, višje število dosega le The Dark Side of the Moon skupine Pink Floyd.

Priporočamo