Vanilla Ice je imel le en hit - potem je poniknil

Vanilla Ice je imel le en hit - potem je poniknil (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
20. 11. 2017

Bil je prvi belec pred Eminemom in Everlastom, ki so vstopili v svet hip hopa, kjer so kraljevali le temnopolti izvajalci. Pisalo se je leta 1990.

Ice, Ice Baby je prvi hip hop singel, ki je prišel na prvo mesto Billboardove lestvice. In to je bilo to. Drugih hitov ni imel in raper je počasi utonil v pozabo. Umaknil se je iz zvezdniškega sveta in se danes ukvarja z nepremičninami. Poleg tega predava, kako zaslužiti s prodajo hiš. Žal je padel med tiste glasbenike, ki jim pravijo, da so žrtve enega samega hita. Glasbeni kritiki pa njegovo kariero ocenjujejo kot nacionalno katastrofo in ga dajejo za primer popolnega neuspeha.

Žal je v 90. letih prejšnjega stoletja naredil napačno poslovno potezo, in to v trenutku, ko je bil njegov hit velik uspeh. Podpisal je pogodbo z založbo, ki mu je plačala, da bi postal bolj komercialen in bi se odmaknil od svojega sloga, ki je bil edinstven.

Zaradi tega se je pozneje Vanilla Ice tolkel po glavi, saj je bila odločitev vse prej kot prava. Poleg tega so pri taisti založbi izdali tudi njegovo biografijo, ki je bila po večini izmišljena. Glasbenik, ki ima danes 50 let, je začel prekomerno uživati droge in prišlo je tako daleč, da je poskusil narediti tudi samomor. Pa ne le to, imel je opravka s policijo, saj je fizično obračunaval s svojo tedanjo soprogo Lauro.

Na srečo se je nekoliko pobral in začel poslovati z nepremičninami, ustanovil je tudi svoj portal. Kupuje hiše pod ceno, jih preuredi in prodaja za veliko večje vsote. Napisal je tudi knjigo The Vanilla Ice Crew ter posnel resničnostni šov.

Vanilla Ice: Imel je le en hit in poniknil

A ni še konec neprijetnih situacij. Pred nekaj leti so ga obtožili, da je kradel stvari iz hiš, ki jih je prenavljal. No, ukradel naj bi kolo, grelnik za bazen in še nekaj manjših stvari. Pozneje so obtožbe ovrgli, sam pa je moral oddelati 100 ur družbeno koristnega dela.

Vanilla Ice ima z nekdanjo soprogo Lauro dve hčerki, Dusti Rain (19) in KeeLee Breeze (17). Sam svojega očeta nikoli ni poznal, priimek je dobil po drugem možu, Nizozemcu, s katerim se je poročila njegova mama. Nadimek Vanilla pa je dobil, ko je plesal breakdance in je bil edini belec med temnopoltimi, ki so obvladali ta ples. Zanimivo je tudi to, da se je nekaj časa ukvarjal tudi z motokrosom in bil presenetljivo zelo dober. A je pozneje pač prevladala glasba.

Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: Profimedia