Veliki zvezdniki, ki so nekoč bili sošolci

27. 9. 2020 | Vir: Story
Deli

Nekateri največji zvezdniki so se poznali, še preden so bili zares slavni, saj so drug ob drugem mozgali nadležno težke kontrolne naloge, imeli iste učiteljice ali pa se videvali na šolskih hodnikih. In številni so že takrat postali prijatelji.

Ben Affleck in Matt Damon

Za Bena in Matta je tudi brez poznavanja njune prijateljske zgodovine hitro jasno, da se poznata že od vekomaj. Eno najbolj znamenitih prijateljstev Hollywooda se je začelo le nekaj korakov od univerze Harvard, v šoli The Cambridge Rindge and Latin School, kjer sta se Ben in Matt tudi prvič spoznala. Povezale so ju skupne sanje o igralski karieri. Skupaj sta potem tudi napisala scenarij za brezčasni film Good Will Hunting.

Cameron Diaz in Snoop Dogg

Kakšna kombinacija, kajne? Simpatična blondinka in pobalinski raper sta oba obiskovala javno srednjo šolo Long Beach Polytechnic School v Kaliforniji. Cameron se še danes spominja: “Bil je leto dni starejši in še danes se ga spomnim iz tistih časov, ker je bil tako visok in suh.” Raper je svoje šolske spomine obogatil še s podatkom, da se je v tistih časih največ družil z dekleti iz navijaške skupine.

Justin Trudeau in Matthew Perry

Marsikomu najbolj smešen od vseh šestih 'prijateljev', Matthew Perry, se je resda rodil v Združenih državah, a je potem odraščal v kanadski prestolnici Ottawa, kjer je njegova mama delala kot tajnica za takratnega kanadskega premierja Pierra Trudeaua. Perryjeva mama je v tej službi ostala kar 15 let, zato verjetno ne čudi, da je njen sin končal v isti šoli kot premierjev sin Justin. Kot tudi morda ne čudi, da je šel Justin po stopinjah očeta in leta 2015 tudi sam postal premier Kanade.

Adam Levine in Jonah Hill

Tule se je najprej zdelo čudno, kako bi se lahko rokerski mehčalec ženskih kolen Adam Levine in mojster filmske humoreske Jonah Hill spoznala v šoli, če pa je Adam kar pet let starejši od Jonaha. A Adam in Jonah nista bila samo oba vpisana na isto šolo, ampak sta bila tudi soseda. Zato sta se v šolo vozila z istim avtobusom in na tej poti se je sčasoma zgradilo trdno prijateljstvo, ki je vztrajalo tudi potem, ko sta postajala vse bolj slavna v izbranih zabavnih sferah. Njuna vez iz šolskih časov je še danes tako trdna, da je bil prav Jonah tisti, ki je na super skrivnostni poroki v Mehiki poročil Adama in Behati Prinsloo.

Kevin Spacey in Val Kilmer

Kevin Spacey je le pet mesecev starejši od nekdanjega sošolca Vala Kilmerja (mimogrede, Val Kilmer ima rojstni dan 31. decembra!). Skupaj sta obiskovala srednjo šolo Chatsworth High School v Los Angelesu. Med šolanjem je bil prav Val tisti, ki je Kevinu predlagal, da se opogumi in vpiše na prestižni glasbeni konservatorij Julliard School v New Yorku, kjer imajo tudi fantastičen dramski oddelek za kovanje novih filmskih zvezdnikov.

Naomi Watts in Nicole Kidman

Nicole Kidman je bila sicer leta 1967 rojena na Havajih, a se je pri štirih letih z družino preselila v Avstralijo. Tam je v najstniških letih obiskovala srednjo šolo North Sydney, namenjeno izključno dekletom, kjer je spoznala bodočo soigralko Naomi Watts in njuno prijateljstvo se je ohranilo do danes. Nicole je pozneje Naomi tudi pomagala pri njenih prvih korakih v Hollywoodu, ko je Naomi dobila manjšo vlogo v filmu Flirting, v katerem je Nicole Kidman imela eno od treh glavnih vlog.

Eddie Redmayne in princ William

Sicer nista bila ves čas sošolca, sta pa se pogosto videvala v učilnicah, saj sta v istem času obiskovala Eton College, internat za dečke v Angliji. Ko je bil čas za šport, pa sta se Eddie in William družila še na rednih treningih ragbija, ki so potekali v sklopu internata. Za Glamour je Eddie povedal: “William je čudovit fant. Vedno mi je bilo zanj kar malce žal, ker so pri ragbiju seveda vsi hoteli spotakniti bodočega kralja Anglije. Ampak je prestal vse udarce.”

Liv Tyler, Gwyneth Paltrow in Kate Hudson

Verjetno se je kar nekaj zvezdnic v mladih letih sprehodilo po hodnikih šole Crossroads School v Santa Monici v Kaliforniji, a te tri lepotice so vsekakor ene najbolj znanih, ki so ostale povezane še iz časov, ko so po svetu hodile s šolskimi torbami. Liv, Gwyneth in Kate so se skupaj urile v pripravah na kolidž, v njihovi generaciji pa je šolo obiskoval tudi igralec Jack Black. Kot zanimivost: na prav to šolo je svoj čas hodil tudi režiser Michael Bay.

Lenny Kravitz, Nicolas Cage in Slash

Beverly Hills je dom številnih svetovnih zvezdnikov, ima pa le eno večjo javno srednjo šolo – Beverly Hills High School - zato ne čudi, da so se tam križala pota številnih slavnih. Eden bolj zanimivih prijateljskih šopkov se je izoblikoval v osemdesetih, ko so se na tej šoli spoznali trije zvezdniški velikani: glasbenik Lenny Kravitz, kitarist Slash (njegovo pravo ime je Saul Hudson) in danes nekoliko upehani igralec Nicolas Cage.

Napisal: Darjo Hrib, Fotografije: Profimedia

Novo na Metroplay: "Brez trdega dela in discipline ni vrhunskih rezultatov!" | Janja Garnbret