Veste, kaj je princesa Diana jedla za zajtrk? Tega zagotovo ne bi pričakovali, marsikdo je bil zelo presenečen!

Veste, kaj je princesa Diana jedla za zajtrk? Tega zagotovo ne bi pričakovali, marsikdo je bil zelo presenečen! (foto: Profimedia) Profimedia
10. 7. 2021

Pričakovali bi, da nekdo, ki ima na voljo vrhunske kuharje, zajtrkuje precej drugače kot navadni smrtniki.

A v primeru princese Diane že ni bilo tako, kar je razkril njen nekdanji osebni kuhar, Darren Grady. V posnetku, ki ga je objavil na YouTubu, je dejal, da je princesa Diana za zajtrk zahtevala konzervo kuhanega graha!

"To zveni noro, a če bolje razmislite, grah, kuhan na tradicionalni angleški način, vsebuje samo sedem gramov sladkorja. Boga je z beljakovinami in vlakninami, vsebuje zelo malo maščobe. To pa je bilo idealno za Diano," je dejal Grady in dodal, da jo je grah oskrbel še z ogljikovimi hidrati, ki jih je rabila zaradi redne telovadbe.

Že dolgo pa ni nobena skrivnost, da princesa Diana ni mogla resnično uživati v hrani, saj je v tistem času trpela za prehransko motnjo oziroma bulimijo. Ta se ji je začela prav v času, ko se je zaročila s princem Charlesom.  O njenem boju z bulimijo je prvi pisal Andrew Morton v biografiji z naslovom "Diana: Her True Story", ki je izšla leta 1992.

Diana je razkrila, da je potrebovala kar desetletje, da se je izvlekla iz krempljev bulimije. Princa Charlesa je imela za soodgovornega za svojo prehransko motnjo, saj ji je ob neki priložnosti, ko jo je objel okrog pasu, dejal: "Ah, tukaj si malce porejena, ne?" K vsemu skupaj je še pripomoglo dejstvo, da jo je v zakonu varal s Camillo, kar je Diana vedela.