VIDEO: Uma Thurman objavila posnetek avtomobilske nesreče na snemanju, ki so jo hoteli prikriti

Prenovljena Uma Thurman (foto: Profimedia) Profimedia
6. 2. 2018

Ob izbruhu afere Weinstein je igralka Uma Thurman dejala, da je bila tudi ona med žrtvami ameriškega producenta, a podrobnosti takrat ni razkrila. Zdaj pa je na svojem Instagram profilu objavila video posnetek nesreče na snemanju filma Ubila bom Billa.

Thurmanova je z Weinsteinom sodelovala pri kar sedmih filmih. V pogovoru za New York Times je razkrila sledeče: "Do mene se je vedel kot do pomembne kreativne sodelavke, počutila sem se pametno in sprejeto, kar mi je bilo pomembno. Vse dokler nisem v Parizu prišla v hotel na sestanek, kjer me je pričakal v hišni halji. Pogovarjala sva se in medtem hodila po hodniku. Sledila sem mu skozi neka vrata in se znašla v savni. Nosila sem usnjeno jakno in usnjene hlače, bilo mi je vroče. Rekla sem mu: "Kaj se pa greš?", on pa se je razjezil in odbrzel ven."

Opisala je še drugo prigodo, do katere je prišlo kmalu po dogodku v Parizu: "Še hujša zadeva se je zgodila v hotelu Savoy v Londonu. Tam me je zgrabil in se skušal uleči name, rinil me je proti svojemu mednožju, a uspelo mi je pobegniti."

Ker mu je zagrozila z razkritjem, ji je Weinstein dejal, da jo bo uvrstil na t. i. "črno listo" in ji uničil kariero. Vse skupaj je vplivalo tudi na njen odnos s Quentinom Tarantinom. Režiser je leta 2001 po večerji na filmskem festivalu v Cannesu opazil, da je bila v bližini Harveyja zadržana. Vprašal jo je, kaj je z njo. Ko mu je zadevo opisala, je vse skupaj najprej obrnil na hec - češ da se "Harvey loti punc, ki jih ne more imeti", potem pa je vse skupaj vzel resno. Šel je do Weinsteina in mu zagrozil, a na koncu se je maščevalo njej.

Kreativno trojico je dokončno razdružil incident z avtom na snemanju Ubila bom Billa. Tarantino je - zaradi Weinstenovega vztrajanja - Umi naložil, naj sama vozi avto, ki ni bil v najboljšem stanju. Uma je prizor posnela, a ni mogla ustaviti avta. Zaletela se je v palmo, zaradi česar še dandanes čuti zdravstvene posledice, a so takrat vse skupaj pometli pod preprogo.

i post this clip to memorialize it’s full exposure in the nyt by Maureen Dowd. the circumstances of this event were negligent to the point of criminality. i do not believe though with malicious intent. Quentin Tarantino, was deeply regretful and remains remorseful about this sorry event, and gave me the footage years later so i could expose it and let it see the light of day, regardless of it most likely being an event for which justice will never be possible. he also did so with full knowledge it could cause him personal harm, and i am proud of him for doing the right thing and for his courage. THE COVER UP after the fact is UNFORGIVABLE. for this i hold Lawrence Bender, E. Bennett Walsh, and the notorious Harvey Weinstein solely responsible. they lied, destroyed evidence, and continue to lie about the permanent harm they caused and then chose to suppress. the cover up did have malicious intent, and shame on these three for all eternity. CAA never sent anyone to Mexico. i hope they look after other clients more respectfully if they in fact want to do the job for which they take money with any decency.

A post shared by Uma Thurman (@ithurman) on Feb 5, 2018 at 10:15am PST

"Quentin Tarantino je vse skupaj obžaloval in mi je čez vrsto let dal posnetek, da bi jih lahko razkrinkala, čeprav je pravico za tole nemogoče doseči. Posnetek mi je dal z zavedanjem, da bi to lahko škodilo tudi njemu in sem ponosna na njegov pogum. Prikrivanje tega je nesprejemljivo. Krivi so Lawrence Bender, E. Bennett Walsh in zloglasni Harvey Weinstein, ki so lagali, uničili dokaze in nadaljevali lagati o škodi, ki jo je to povzročilo," je zapisala. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri