Vojvodinja Catherine: Otroške obleke so iz Španije

Vojvodinja Catherine: Otroške obleke so iz Španije (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
9. 3. 2017

Javnost je zelo pozorna na vse, kar se dogaja z britansko vojvodinjo Kate in njenima otrokoma, princeso Charlotte in princem Georgeem. Še posebej zanimiva je garderoba malčkov.

Budna očesa poznavalcev modnih znamk so opazila, da je predvsem malčica pogosto oblečena v obleke španskega izvora. Že nekaj ur po rojstvu je na primer mala princesa zapustila bolnišnico s kapico modne hiše Irulea.

Gre za družinsko podjetje, ki ima sedež v španskem mestu San Sebastian in ki se ponaša z dolgo tradicijo, saj obstaja že 84 let. Verjetno je bila kapica darilo varuške, ki je po rodu Španka. Lastnik podjetja Ayago Villar in njegova sestra Susana sta bila prijetno presenečena, ko sta videla malo princeso z njihovo kapico na glavi. "Naredili smo jo v naši trgovini in je ročno delo," pravi Ayago.

Zagotovo ima varuška Maria velik vpliv na oblačenje male princese in princa. Tudi na prvi uradni fotografiji je Charlotte od glave do peta oblečena v oblekice podjetja Irulea. Maria jih je kupila še pred dekličinim rojstvom in jih je podarila kot osebno darilo.

Vojvodinja Kate pa je zelo naklonjena še eni španski modni hiši, in sicer m&h, ki je v Valladoidu. Veliko kupuje tudi v Amaia Kids, ki je butik v Londonu in je v lasti Španke Amaie Arrieta. Kate naj bi bila navdušena nad španskimi oblačili, ker niso tako preprosta za posnemanje in jih je v Londonu oziroma Angliji malce težje dobiti.

Priporočamo