Vojvodinja Fergie na dvoru povzroča spore

Vojvodinja Fergie na dvoru povzroča spore (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
21. 2. 2018

Približuje se poroka leta, ko se bosta vzela princ Harry in njegova izbranka Meghan Markle. Začel pa se je tudi boj za vabila na poroko.

Pred kratkim se je sicer na veliko pisalo, da nekdanja soproga princa Andrewa, vojvodinja Fergie, ne bo povabljena na poroko leta, pa čeprav je mama Harryjevih sestričen, princes Eugenie in Beatrice. V palači namreč ni najbolj priljubljena in menda vztrajajo pri tem, da je na poroko ne povabijo. Pisalo je celo, da si tudi princ Harry ne želi videti nekdanje tete.

Zdaj pa lahko beremo, da naj bi vztrajal, da na poroko pride tudi vojvodinja. Najbolj naj bi se razburjala moška člana kraljeve družine, kraljičin soprog, princ Philip, in njegov sin, princ Charles. A očitno se princ Harry ni prav veliko oziral na mnenja drugih in na protokol dvora, vabilo naj bi namreč poslal tudi vojvodinji Fergie.

Zaradi vojvodinje Fergie v sporu z dvorom

Izgubila naslov in status

In zakaj je ta rdečelaska tako nepriljubljena pri kraljevi družini? Deset let je bila poročena s princem Andrewem, leta 1996 pa sta se ločila. Takrat je Sarah izgubila naslov in položaj. Ločitev se je zgodila po tem, ko so se v medijih pojavile Fergiejine fotografije, na katerih se je na francoski rivieri zabavala s finančnim svetovalcem Johnom Bryano.

Zelo dolgo potem ni bila v stiku s kraljevo družino. Začela je svoj posel z nepremičninami v Ameriki, a je recesija naredila svoje in leta 2010 je bila na robu bankrota. Očitno je bila tako obupana, da je hotela za pol milijona funtov prodati dostop do nekdanjega soproga, princa Andrewa. Pri tem dejanju so jo na skrivaj posneli, saj je bil poslovnež novinar pod krinko. Pozneje se je za to dejanje opravičila in globoko pokesala.

"Iskreno obžalujem napako, ki sem jo naredila, a res sem zabredla v finančne težave in nisem več videla izhoda. Vem pa, da to ni opravičilo," je še dejala Fergie. Z leti se je nato odnos Fergie in bivšega moža zelo popravil, celo tako zelo, da so nekateri namigovali, da bosta verjetno spet par. A to se ni zgodilo, čeprav veliko časa preživita skupaj in tudi na počitnice se tu pa tam odpravita s svojima hčerkama. Kraljici Elizabeti II. to ni najbolj všeč, saj ji rdečelasa in vročekrvna Fergie nikoli ni bila pretirano pri srcu. Tolerirala jo je pač, ker si jo je sin izbral za soprogo. In ko sta se ločila, tudi ni skrivala navdušenja. Kraljičin soprog, princ Philip, pa je bil zaradi škandala na Fergie zelo jezen, celo tako zelo, da je dejal, da z njo ne bo nikoli več v istem prostoru. In menda tudi ni bil. Bomo videli, kako bo zdaj, če pride na poroko princa Harryja, in kako bo na poroki princese Eugenie, ki bo oktobra in na kateri bo Fergie kot nevestina mama seveda v prvem planu. Vojvodinje sicer ni bilo na poroki princa Williama in Kate Middleton pred sedmimi leti, ker je šlo za državni dogodek.

Foto: Profimedia