Vojvodinja Kate kot učiteljica: Svojim otrokom pomaga pri šolskih obveznostih

Vojvodinja Kate kot učiteljica: Svojim otrokom pomaga pri šolskih obveznostih (foto: Profimedia) Profimedia
2. 4. 2020

Vojvodinja Kate Middleton pomaga svojima otrokoma, 6-letnemu princu Georgu in 4-letni princesi Charlotte pri njunih šolskih obveznostih, poročajo tuji mediji.

Noče, da bi bila v zaostanku s šolsko snovjo, medtem ko traja pandemija koronavirusa in so otroci doma. Za najmlajšega člana družine, enoletnega princa Louisa, vsak dan organizira čas za igranje.

"Kate za otroka vodi večino pouka. Vsak dan počne nekaj novega z njima," se je izvedelo iz neimenovanega vira. Pri tem ji pomaga tudi soprog, princ William. Njuna prioriteta je, da se otroci navadijo na ta ritem, oba pa sta vključena tudi v izobraževanje Georgea in Charlotte, ki imata vsak dan na sporedu vrsto aktivnosti.

Sicer pa je cela družina trenutno v vili Anmer Hall v Angliji, od koder spremljajo razvoj situacije s pandemijo. V tem času je kraljevi par še sporočil, da bosta kmalu predstavila projekt psihološke pomoči državljanom Velike Britanije v času samoizolacije.

"Samoizolacija in socialna distanca lahko predstavljata velik izziv za naše duševno zdravje. V zadnjih tednih sta vojvoda in vojvodinja v stiku z raznimi organizacijami, da bi razumela težave, s katerimi se soočajo v teh težkih časih.