Vojvodinja Kate nosi zaročni prstan, ki ni bil namenjen njej

Vojvodinja Kate nosi zaročni prstan, ki ni bil namenjen njej (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
8. 6. 2018

Dan, ko sta se zaročila princ William in njegova izbranka Kate Middleton, je bil velik za kraljevi dvor.

Pisal se je 16. november 2010, ko so tudi uradno sporočili, da sta se mlada zaljubljenca zavezala in da se bosta poročila. Prvič sta se skupaj pojavila v Clarence Houseu in princ William je svoji izbranki podaril prekrasen prstan, ki ga je nekoč na svoji poroki nosila njegova mama, princesa Diana. V prstanu je vdelan 18-karatni safir, okoli njega je 14 diamantov, njegovo vrednost pa danes ocenjujejo na 370 tisoč evrov. In sedem let po poroki Kate na levi roki še vedno nosi ta prstan.

Nosi zaročni prstan, ki ni bil namenjen njej

Številni pa so prepričani, da ga sploh ne bi smela nositi. Zakaj? Da bi to razumeli, je treba kar nekaj let v preteklost. Leta 1981 je princ Charles zaprosil za roko takrat 18-letno Diano Spencer. Skupaj sta šla k enemu najbolj priznanih draguljarjev Garradu. Želela sta naročiti zaročni prstan in Diana se je zaljubila v ta safir.

princesa Diana

Takrat je bil prstan mnogo cenejši, stal je komaj 35 tisoč današnjih evrov. Šestnajst let pozneje je Diana tragično preminila v prometni nesreči v Parizu. Preden sta se sinova poslovila od svoje mame, so ju diskretno odpeljali v eno izmed soban Kensigtonske palače, kjer so bile zbrane Dianine stvari. Vsak od princev si je lahko izbral eno stvar v spomin na mamo. Starejši, princ William, je izbral uro znamke Cartier, ki jo je Diana tako rada nosila, Harry pa je takoj zagrabil prstan, ki ga je Diana nosila in ga skrbno čuval dolga leta. Torej bi ga moral nekoč on dati svoji izbranki. A skozi leta sta se brata dogovorila, da bo prstan dobil tisti, ki se bo prvi poročil. In to je bil princ William, zato je prstan podaril svoji izbranki, Kate Middleton.

Tu se je tudi pokazala velika bratska ljubezen med Harryjem in Williamom, ki sta vsa ta leta ostala zelo povezana, tudi v bolečini ob izgubi mame.

Foto: Profimedia