Vojvodinja Kate skriva otroke pred javnostjo

Princ William, vojvodinja Kate in princ George peljejo princesko Charlotte h krstu. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
12. 12. 2015

Angleški dvor je pomlajen. Najprej je vse razveselil princ George, pred šestimi meseci pa se mu je pridružila še princeska Charlotte in postala ljubljenka vseh ...

S fotografij je razvidno, da je ljubka deklica podedovala velike modre oči od očeta, princa Williama, ki je na sliki približno enako star kot njegova hčerkica danes.
Princ George ljubeče pestuje svojo sestrico.
Ali bo Charlotte prav tako športni tip kot njena mama Kate, bomo še videli.
Enoletni William z mamo Diano na potovanju po Novi Zelandiji

Od njenega krsta dojenčice nismo videli, zdaj pa sta njena starša, vojvodinja Kate in princ William, v javnost poslala njene nove uradne fotografije. Prikupna Charlotte se je v šestih mesecih seveda spremenila, je prava mala damica, ki so jo oblekli v rožasto oblekico in jopico iz kašmirja. Punčka je kopija svoje mame, vojvodinje Kate, in v angleških medijih že pišejo, da sta z Georgeem najbolj ljubka otroka med zvezdniškimi malčki - poleg Harper Beckham in North West, seveda. Prazniki so pred vrati in kraljevi par je tako našel pravi trenutek, da je javnost razveselil z novimi fotografijami.

Fotografije je posnela kar Kate, in to na njihovem domu Anmer Hall v Norfolku, v hiši z desetimi sobami. Uradna izjava z angleškega dvora pa se je glasila: "Vojvodinja in princ še vedno z vsega sveta sprejemata tople želje za malo princeso, zato zdaj upata, da bodo vsi uživali v fotografijah tako kot oni. Hvaležna sta vsem, ki mislijo na njuna otroka."

Tako Kate kot William se trudita otrokoma zagotoviti čim bolj normalno otroštvo, kolikor je to seveda mogoče. Zato ju tudi ne izpostavljata preveč v javnosti in ljudi raje vsake toliko časa razveselita s kakšnimi ljubkimi fotografijami. Do zdaj se je Kate že nekajkrat izkazala kot izvrstna fotografinja, poleg tega pa sta otroka verjetno bolj sproščena pred njo, kot pa bi bila pred katerim drugim fotografom, ki ga ne poznata. Tako so slike tudi bolj prisrčne, neprisiljene in pa predvsem posnete v domačem okolju, kjer se otroka počutita najbolje.

Charlotte je bila v javnosti le nekajkrat, prvič že isti dan po rojstvu 2. maja, ko sta z mamico odšli domov, pozneje so objavili skupne slike z bratcem Georgeem, ki jo drži v naročju, nato ob krstu in zdaj, ko jo je Kate znova slikala in objavila sliki. Deklico so sicer krstili dva meseca po tem, ko se je rodila. Krst je potekal v ožjem družinskem krogu, v cerkvi, kamor družina vsako leto hodi na božično mašo in v kateri je bila daljnega leta 1961 krščena tudi dekličina babica, pokojna princesa Diana. Krst je vodil canterburyjski nadškof, prečastiti Justin Welby. Princeskino polno ime je Charlotte Elizabeth Diana, zadnji dve imeni pa je dobila po babici in prababici. Imela je pet botrov, dva manj kot njen bratec George, in sicer Williamovo sestrično Lauro Fellowes, Katinega bratranca Adama Middletona ter prijatelje Kate in Williama Thomasa van Straubenzeeja, Sophie Carter in Jamesa Meada. Boter bi moral biti tudi dekličin stric, princ Harry, ki pa se zaradi obveznosti krsta ni mogel udeležiti. Odpotoval je namreč na trimesečni dobrodelni obisk v Afriko, in ker je bilo njegovo potovanje načrtovano, preden so določili datum krsta, se je moral pač opravičiti. Charlotte, četrta v vrsti za britanski prestol, je bila ob krstu oblečena v satenasto obleko, podobno tisti, ki so jo leta 1841 naredili za najstarejšo hčerko kraljice Viktorije, princeso Viktorijo. Obleko za Charlotte je po predlogi naredila kraljičina šivilja Angela Kelly. Charlottin bratec George pa je vesel fantek, ki se mu niti ne sanja, kaj mu je bilo položeno v zibelko. Ljubki deček je pač tak, kot so otroci njegovih let, zvedav, razigran in navihan. Starša pravita, da se zelo rad igra s sestrico in da ji tudi seveda rad nagaja. Oba sta prepričana, da se bosta odlično razumela, ko bosta večja in ko se bosta morala ukvarjati z vsemi zadevami, ki jima ju prinašata njuna naslova princa in princese.

Napisala Sandra Bratuša
Fotografije Profimedia

Značke: Kate Middleton
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story49/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 49/2015

Story 49/2015, od 03. 12. 2015