Vojvodinja Kate želi tretjega otroka roditi doma

Vojvodinja Kate želi tretjega otroka roditi doma (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
3. 2. 2018

Vojvodinja Kate Middleton je menda že svojega drugega otroka želela roditi doma, a ji kraljeva družina tega ni dovolila. Bilo bi preveč tvegano.

Poroda doma ji kraljeva družina ni dovolila, ker so se bali, da bi preveč tvegali pri rojstvu princese, ki je tretja v vrsti za britanski prestol. Vojvodinja Kate (36 let) je tako danes štiriletnega sina, princa Georgea, in dveletno princeso Charlotte rodila v londonski bolnici St. Mary. Oba poroda sta potekala povsem gladko in brez zapletov. Vojvodinja Kate pa je dejala, da bi tretjega otroka želela roditi doma, v palači Kensington ali pa v hiši na podeželju Anmer Hall, kjer tudi živi s princem Williamom (35 let) in njunima dvema otrokoma.

O želji, da bi rodila doma, se je Kate pogovarjala tudi s soprogom, ki naj bi jo podpiral. Obema se namreč zdi, da bi bila res lepa družinska izkušnja, če bi rodila doma. Še zlasti za otroka, Charlotte in Georgea. Vsaj tako pravi njun bližnji prijatelj. Poleg tega sta oba prepričana, da bi se tako izognila gneči novinarjev in radovednežev pred bolnišnico. Pri obeh porodih je bilo namreč okoli bolnišnice več sto oboževalcev in ogromno novinarjev in vsi so nestrpno čakali, kdaj bo vojvodinja odpeljala dojenčka domov. Poleg tega se tudi zavedata, da imajo pacienti in druge porodnice težave z obiski, kadar so v bolnišnici člani kraljeve družine, saj je gibanje v tistem času zelo omejeno.

V bolnišnici St. Mary je svoja sinova, princa Williama in Harryja, rodila tudi pokojna princesa Diana. Zanimivo pa je, da so včasih članice kraljeve družine rojevale doma. Tako se je kraljica Elizabeta II. (91 let) rodila doma v hiši svojih staršev, svoje otroke, princa Charlesa (69 let), princa Andrewa (57 let) in princa Edwarda, je rodila v Buckinghamski palači, hčerko, princeso Anne (67 let), pa v hiši Clarence. Kate ima rok za rojstvo tretjega otroka sredi aprila, ni pa še znano, katerega spola bo otrok. Njeni oboževalci so ugibali, da bo verjetno deček, ker je imela na sebi modro obleko, ko je sporočila, da je noseča. A očitno bomo čakali do poroda in bodo šele takrat objavili, ali se bo družini pridružil deček ali deklica.

Tretjega otroka želi roditi doma

Materinstvo je velika preizkušnja

Čeprav se zdi, da je življenje Kate Middleton kot iz pravljice, pa se mlada ženska spopada z okoliščinami, ki niso prav pravljične. To je pred kratkim povedala v enem izmed intervjujev, v katerem ni nič olepšala svoje izkušnje. "Postati mama je bilo zame eno najlepših doživetij v življenju. Priznam pa, da je materinstvo od časa do časa velika preizkušnja. Celo zame, čeprav imam veliko pomoči in podporo veliko ljudi, česar večina mam nima. Tega se dobro zavedam. A pravil ni, preprosto je treba dati prav vse od sebe. In priznam, da včasih izgubim vso samozavest, ker imam občutek, da sem nekaj naredila povsem narobe," je odkrita Kate.

Foto: Profimedia