Vojvodinja Meghan in princ Harry ter prigode na turneji

Vojvodinja Meghan in princ Harry ter prigode na turneji (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
7. 11. 2018

Povsod so ju lepo sprejeli in Meghan se, čeprav je že v četrtem mesecu nosečnosti, odlično drži. 

No, nekaj obveznosti so ji vseeno odpovedali, saj bi sicer imela kar 76 uradnih dogodkov. Upoštevali so, da je glede na nosečnost prej utrujena kot sicer. Vseeno pa se je vmes zgodil tudi dokaj neprijeten dogodek, ko je kraljevi par že ob prihodu na Fidži doživel grdo vreme, veter in dež.  Zaradi tega je šel protokol v drugo smer, rdeča preproga se je dvigala v zrak in tudi dežniki niso bili pravšnja zaščita pred dežjem. Vojvodinja je imela na sebi elegantno belo obleko avstralske modne hiše Zimmerman in enak bel klobuček, veter pa ji je mršil lase, da jih je komaj krotila.

Pozneje se je vreme umirilo, je pa imela Meghan še en neprijeten dogodek, ko je obiskala tržnico na Fidžiju. Načrtovani protokol je spremenila velika gneča na tržnici, od koder so Meghan zaradi varnostnih razlogov po hitrem postopku odpeljali na varno. Kjerkoli se namreč kraljevi par pojavi, ju vsi hočejo videti. Tako je imela Meghan napovedano svoje prvo samostojno srečanje, in sicer z ambasadorjem organizacije UN na osrednji tržnici. Vse skupaj bi trajalo 20 minut. A že po nekaj minutah je nastala taka gneča, da je morala Meghan na hitro zapustiti tržnico, ker ni bilo več varno.

Zmanjkovalo je zraka, saj je bilo zelo soparno in predvsem je bilo okoli nje preveč ljudi.
Pozorni opazovalci pa so opazili še nekaj, in sicer, da ima Meghan skoraj vedno dolge rokave. S tem se poskuša izogniti pikom komarjev, ki bi lahko bili okuženi z virusom zika. Z dolgimi rokavi in bolj svetlimi barvami naj bi odganjali komarje. Nosečim ženskam sicer zaradi možnosti okužbe odsvetujejo obisk Fidžija in Tonga. A še pred potovanjem sta se Meghan in Harry posvetovala z zdravniškim osebjem, ki je odgovorno za Kensingtonsko palačo, in skupaj so se odločili, da je pot razmeroma varna za oba.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografij: Profimedia

Priporočamo