Vojvodinja Meghan: Nič razkošja in veganska torbica

Vojvodinja Meghan: Nič razkošja in veganska torbica (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
23. 8. 2018

Vojvodinja Meghan je praznovala 37. rojstni dan. Ker je zdaj članica britanske kraljeve družine, pa je moralo biti slavje bolj skromno, v krogu družine.

Eno od najpomembnejših pravil kraljeve družine je, da se ne razsipava z denarjem in se ne prirejajo razkošne rojstnodnevne zabave. Tako je bilo tudi, ko je vojvodinja Meghan 4. avgusta praznovala 37. rojstni dan. Lani, ko še uradno ni bila članica kraljeve družine, je praznovala na safariju v Afriki, kjer je bila s svojim princem Harryjem (33). Letos je bila v času rojstnega dne na poroki Harryjevega najboljšega prijatelja Charlieja Van Straubenzeeja in snemalke Daisy Jenks. Na službenem profilu britanskega dvora pa se je pojavila rojstnodnevna čestitka. Na sliki, ki so jo objavili, je vojvodinja Meghan v družbi kraljice Elizabete II. (92). "Vesel rojstni dan vojvodinji sussekški," je pisalo ob fotografiji, hkrati pa so se zahvalili za vse ljubeznive čestitke, ki jih je Meghan prejela. Ko je Meghan dahnila da, je pač sprejela pravila, ki veljajo na dvoru, in bo svoje rojstne dneve lahko slavila le v intimnem krogu najožje družine.

Priljubljenost ji vztrajno raste

Zanimivo je darilo, ki so ga Meghan poslali iz združenja za zaščito živali Peta. Prejela je namreč vegansko torbico, vredno okoli 330 evrov, ki jo je oblikovala modna kreatorka Alexandra Kościkiewicz. Pri Peti upajo, da bodo s to torbico spodbudili kraljevo družino in vse njihove oboževalce, da podprejo vse modne znamke, ki podpirajo zaščito živali. "Torbica je idealna za potrebe, ki jih ima vojvodinja Meghan. Poleg tega vemo, da je sama velika ljubiteljica živali," je dejala direktorica Pete Elisa Allen. Ko se je Meghan Markle poročila s princem Harryjem, je ta nekdanja hollywoodska igralka postala ena od najpriljubljenejših članic britanskega kraljevega dvora. Sprva je bil marsikdo zelo skeptičen, saj je bila Meghan daleč od tega, kar si je marsikdo predstavljal za primerno soprogo njihovega priljubljenega princa. Njeno življenje je bilo do zdaj kar burno. Bila je igralka, enkrat že poročena, feministka, humanitarka, brez kaplje modre krvi seveda. Živela je povsem drugače, kot živi, odkar je postala vojvodinja.

Pogreša kamere

Meghan se je rodila v Los Angelesu, a sta se njena starša Doris Radlan in Thomas Markle razšla, ko je bilo njej šest let. Njena mama se je potrudila, da je zaradi hčerke z nekdanjim možem ostala v dobrih odnosih. Pisalo se je leto 2003, ko je Meghan začela svojo igralsko kariero. A trajalo je kar nekaj let do preboja, in sicer z vlogo v seriji Nepremagljivi dvojec, ki smo jo lahko gledali tudi pri nas. V njej je tudi nekaj zelo seksi scen, ki seveda kraljevi družini niso najbolj všeč. Na malih ekranih se je prvič pojavila leta 2002 kot pacientka Jill v seriji General Hospital. Po tej vlogi je naslednjo čakala kar dve leti. Takrat je hodila z avdicije na avdicijo in v žepu ni imela veliko denarja. Danes se teh časov spominja sicer nostalgično, a vseeno ji takrat ni bilo lahko. "Ko se mi je pokvarila ključavnica na avtu, nisem imela denarja, da bi jo popravila, in sem besno iskala kakršnokoli vlogo. Pet mesecev sem parkirala avto v stranskih ulicah, da ne bi kdo videl, da se v avto vlečem skozi prtljažnik," pravi Meghan. Potem se je malo odprlo, dobila je vlogo v CSI NY in v predelavi kultne mladinske serije Beverly Hills 90210. Poskus oživitve te pa ni obrodil sadov, kot so si obetali ustvarjalci. Za vlogo Anne Ortiz v Vitezu za volanom iz leta 2009 se je Meghan prvič slekla pred kamerami in pokazala svoje skladno telo. Menda naj bi za 108 epizod serije dobila 5,4 milijona dolarjev. Meghan je že njen oče Thomas kot deklico peljal s seboj na snemalna prizorišča, saj je delal kot strokovnjak za razsvetljavo. In če je sprva kazalo, da bo Meghan ostala v igralskih vodah, se je vse razblinilo tisti hip, ko se je odločila, da bo postala soproga britanskega princa. Tako bo do konca življenja igrala vlogo vojvodinje sussekške, če bo seveda zakon s princem Harryjem zdržal. Za zdaj vse kaže, da bo, saj sta mladoporočenca zelo zaljubljena. Na javnih dogodkih, kjer se kot člana kraljeve družine ne smeta dotikati in si izkazovati nežnosti, se težko zadržujeta in se velikokrat dotakneta.

Za kraljico Elizabeto II. je 4. avgust, rojstni dan Meghan, pomemben predvsem zaradi spomina na pokojno mamo, kraljico mati, ki je tudi takrat slavila rojstni dan. Umrla je leta 2002 v starosti 102 let. Svojim naslednikom je pustila zapuščino, vredno 19 milijonov funtov. Svoji hčerki Elizabeti pa mnogo posestev ter okoli 70 milijonov funtov.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografiji: Profimedia

Priporočamo