Vojvodinja Meghan s tožbo nad britanski tabloid!

Vojvodinja Meghan s tožbo nad britanski tabloid! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
2. 10. 2019

Vojvodinja sussekška Meghan zaradi objave zasebnega pisma toži britanski tednik Mail on Sunday, je danes sporočil njen soprog, britanski princ Harry. Par je bil prisiljen ukrepati proti neusmiljeni propagandi britanskega rumenega tiska, ki vedno bolj spominja na uničujoč odnos, ki so ga imeli s princeso Diano, je opozoril Harry.

Vojvoda sussekški je opozoril, da njegovo ženo zasledujejo mediji na enak način, kot so njegovo mamo, princeso Diano pred njeno smrtjo v prometni nesreči v Parizu leta 1997, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Najbolj se bojim ponavljanja zgodovine," je dejal princ v danes objavljeni izjavi. "Izgubil sem mamo in sedaj gledam, kako postaja moja žena žrtev enakih močnih sil," je dodal.

Princ Harry je pojasnil, da bo par ukrepal po sodni poti zaradi vsebine zasebnega pisma, ki so ga nezakonito objavili na namerno uničujoč način. Bralce tabloida je opozoril, da so jih v članku namenoma zavajali, ker so izpustili določene odstavke, stavke in besede, da bi tako zakrili svoje laži, ki so jih objavljali skozi leta.

V izjavi princ ni povedal, za katero pismo gre, a je tabloid letos objavil članek o pismu, ki ga je Meghan poslala svojemu odtujenemu očetu Thomasu Marklu. V njem mu je izrazila bolečino zaradi prekinjenih odnosov in njegovega stalnega komuniciranje s tabloidi. Pismo je časniku posredoval njen oče.

"Na žalost je moja žena postala zadnja žrtev britanskih tabloidov, ki zasledujejo kampanje proti posameznikom, ne da bi pomislili na posledice," je zapisal vojvoda. Dodal je, da je za par tovrstna gonja rumenega tiska zelo boleča.

Britanski mediji so sprva sprejeli Meghan odprtih rok in pisali, da je v kraljevo družino prinesla svežino. Zadnje čase pa so postali vedno bolj kritični in pogosto pišejo o načetih odnosih, ki jih ima vojvodinja s svojo družino v ZDA.

Priporočamo