Vojvodinji Meghan in Kate imata za praznike veliko obveznosti

Vojvodinji Meghan in Kate imata za praznike veliko obveznosti (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
29. 12. 2018

Predvsem se morata prilagoditi številnim pravilom dvora.

Mogoče je za vojvodinjo Kate nekoliko lažje, saj je Angležinja, obiskovala je prestižne šole in bila bolj seznanjena z življenjem na dvoru kot pa Meghan, ki prihaja iz Amerike, bila je igralka in do zdaj se ji o pravilih dvora niti ni prav dosti sanjalo. To pomeni, da se je morala skoraj vsega na novo naučiti in se seveda uči še zdaj, sproti, ko je že soproga princa Harryja in je že prevzela določene obveznosti. Vseh še ne, saj pričakuje prvega otroka in se mora bolj posvečati nosečnosti.

In katera so pravila na primer pri zunanji podobi, ki se jih morajo mlade članice kraljeve družine strogo držati? Ne smejo na primer imeti s kričečim lakom nalakiranih ​nohtov. Sicer gre za nepisano pravilo kraljice Elizabete II., ki pa ga vse upoštevajo. No, občasno pa je le videti, da se tega pravila ne držijo vedno. Kate ima včasih na nogah rdeč lak, ki ga je videti pri odprtih sandalah. Vsake toliko opazimo Kate z bolj živim lakom na nohtih, vse bolj pa ji sledi tudi Meghan. Novopečena vojvodinja je bila znana po temnejših odtenkih lakov, ki jih kdaj pa kdaj še vedno uporabi.

No, na rokah ima skoraj praviloma lak v bež odtenkih, na nogah pa se vseeno nalakira z rdečim. Pred dnevi je številne presenetila, ko je nenapovedana prišla na podelitev modnih nagrad v Londonu. Takrat so opazili črn lak na nohtih, tako na nogah kot rokah. Sicer pravilo o lakiranju nohtov ni tako zelo strogo, vendar se številnim zdi zelo neprimerno uporabiti temne in rdeče odtenke.

Vsaj med uradnimi dolžnostmi

Ima pa vojvodinja Kate še eno težavo v tem prazničnem času. Nekako javna skrivnost je, da Kate ne diši najbolj božič preživeti v Sandringhamu s kraljico in vso kraljevo družino. In bilo je veliko ugibanj, ali bo letos, kot je pred dvema letoma, Kate s soprogom in otroci praznike preživela pri svoji družini v Buckleburyju.

Zdaj se zdi, da iz tega ne bo nič, saj se je v zadnjem času na veliko pisalo, da se princ William in princ Harry ne razumeta najbolje, in to predvsem zaradi svojih soprog. Da bi vse te govorice utišali, naj bi obe mladi družini bili s kraljico v Sandringhamu. Vojvodinja Meghan teh težav nima, saj je zdaj kraljeva družina tako rekoč njena edina družina. Z očetom nima stikov, mama pa naj bi bila za praznike tudi povabljena h kraljici.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografiji: Profimedia