Svetovne zvezdnice, ki so prevzele možev priimek: Kako jim je to pomagalo pri njihovih karierah?

Svetovne zvezdnice, ki so prevzele možev priimek: Kako jim je to pomagalo pri njihovih karierah? (foto: Foto: Profimedia) Foto: Profimedia
Vir: Story
3. 10. 2021

Ime v Hollywoodu pomeni več kot marsikje drugje. Ko igralka postane znana, njeno ime postane tržna znamka.

S svojim imenom prodaja filme, revije in novice. Odločitev, da po poroki igralka prevzame možev priimek, je zato vedno zelo premišljena – in včasih speljana na čisto svoj način.

Če še niste videli sanjske dnevne sobe Luke Dončića in Anamarie Goltes, potem si jo le poglejte

Sophie Jonas

Po nenadni in vsem presenetljivi poroki z Joejem Jonasom lani v Vegasu je zvezdnica serije Igra prestolov (Game of Thrones) tudi uradno spremenila svoje ime iz Sophie Belinda Turner v Sophie Belinda Jones. Tako se je pridružila ženama drugih dveh bratov Jonas – Danielle Jonas in Priyanki Chopri Jonas – za kompletno postavo priženjenih 'sester J' (The J Sisters, kot jim pravijo).

Hailey Bieber

Po poroki z Justinom Bieberjem leta 2018 se je hčerka znanega igralca Stephena Baldwina, sicer pa uveljavljena manekenka in televizijska osebnost, tudi uradno preimenovala iz Heiley Baldwin v Hailey Bieber. Za publikacijo Bustle je v intervjuju povedala, da je bilo potrebnega kar nekaj časa, preden se je privadila na nov priimek.

Victoria Beckham

Se sploh še spomnite dekliškega priimka nekdaj najbolj elegantne članice skupine The Spice Girls? Veliko se je spremenilo v življenju Victorie, ko je leta 1997 spoznala Davida Beckhama. Iz glasbe se je takrat dokončno preusmerila v modni svet in postala oblikovalka, po poroki leta 1999 pa prevzela možev že takrat zelo znani priimek. Tako je Victoria Adams postala Victoria Beckham.

Lara Worthington

Kako vemo, da so stvari res uradne? Ko si nekdo spremeni celo uporabniška imena na družbenih omrežjih. Ko sta se avstralska manekenka Lara Bingle in avstralski igralec Sam Worthington brez fanfar in paparacev poročila leta 2014, je Lara urno skočila na družbene medije in svoje takratno uporabniško ime @larabingle (oziroma prej @mslbingle) spremenila v @laraworthington. Da bo zacementirano tudi v digitalnem svetu.

Portia de Rossi

Ko sta se leta 2008 poročili igralka Portia de Rossi in televizijska zvezdnica Ellen DeGeneres, si je Portia sicer uradno spremenila ime v Portia DeGeneres, v profesionalnem svetu pa obdržala svoje prepoznavno ime. Najbrž tudi zato, ker Portia de Rossi ni bila vedno Portia de Rossi. To je namreč ime, ki si ga je izbrala, ko je zajadrala v igralski svet. Želela se je namreč predstavljati z imenom, ki zveni bolj eksotično, bolj evropejsko kot njeno rojstno ime – Amanda Lee Rogers.

Fergie

Kako zvezdnica, ki se je v bistvu ves čas podpisovala z igrivo različico svojega priimka, potem zamenja priimek? Bo to sploh kdo zaznal? Fergie, z rojstnim imenom Stacy Ann Ferguson, je namreč vedno bila le – Fergie, izredno privlačna pevka, ki včasih poje v skupini Black Eyed Peas, včasih pa na trg pošilja solo albume. Ko se je leta 2009 poročila z Joshem Duhamelom, je sprva očitno tudi sama bila prepričana, da priimki res nimajo ključne vloge v njenem življenju, potem pa si je leta 2013 nenadoma premislila in si svoje ime tudi uradno spremenila v Fergie Duhamel. Ni pa še čisto jasno, ali je po ločitvi, ki je bila zaključena lani novembra, zdaj spet Stacy Ann Ferguson ali nekaj tretjega. Fergie Ferguson, morda?

Jessica Timberlake

Te spremembe imena niti ne bo mogoče zaznati. Jessica Biel je potrdila, da je izbrala tradicionalno pot in po poroki leta 2012 prevzela priimek Justina Timberlaka, a se bo po filmskem svetu še vedno smukala kot Jessica Biel. “Mislim, da se Jessica Timberlake sliši odlično. Zadela sem terno vseh imen,” se je pošalila v intervjuju za revijo People.

Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett in Will Smith sta se poročila leta 1997 in takrat se je Jada odločila, da možev priimek priklopi za dekliškega. Pozneje je Jada sicer priznala, da ni popolnoma prepričana, ali je sprejela pravo odločitev. Na svoji Facebook strani je pred leti zapisala: “Vedno sem verjela, da je močna ženska tista, ki stoji na lastnih nogah in lahko zaupa svojim osebnim načelom ženstvenosti, ne pa nujno načelom, ki jih družba ustvarja kot standarde, ki naj bi jim neodvisne ženske sledile, da jih potem identificirajo kot … neodvisne.”

Sarah Michelle Gellar

Preganjalko vampirjev iz ikonične serije Buffy smo v devetdesetih spoznali pod imenom Sarah Michelle Gellar, ko pa se je leta 2002 poročila s cehovskim kolegom Freddijem Prinzem Jr., je svoje ime uradno spremenila v Sarah Michelle Prinze. Pred nekaj leti je ob obletnici poroke na Instagramu objavila fotografijo, na kateri se svojim takrat še zaročencem poljubljata v kinu, mu zaželela veselo obletnico in dodala: “Ukradel si moje srce, zato sem se ti maščevala in ti ukradla priimek!!”

Demi Moore

Ste vedeli, da je Demi Moore pravzaprav ime, ki ga je pridobila s prvo poroko? Demi Moore je bila namreč rojena Demi Guynes, ime pa si je spremenila po poroki s pevcem Freddyjem Moorom. Demi je bila takrat stara 17 let, Freddy pa je bil 12 let starejši. Pet let pozneje sta se ločila. Pred oltar je Demi nato leta 1987 popeljal Bruce Willis, pet let po koncu te zakonske zveze pa še Ashton Kutcher, a Demi svojega imena uradno ni več spreminjala. Je pa med zakonsko zvezo z Ashtonom spremenila svoje uporabniško ime na Twitterju v @mrskutcher.

Jessica Simpson

Ko sta se julija 2014 poročila Jessica Simpson in Eric Johnson, je Jessica uradno spremenila svoje ime v Jessica Johnson. A Jessica brez težav prizna, da včasih še vedno uporabi svoje originalno, predvsem pa veliko bolj prepoznavno ime. Kot je s širokim nasmehom povedala v pogovoru z voditeljem Ryanom Seacrestom: “Odvisno, v katero restavracijo kličem. Če kličem v restavracijo, kjer je zelo težko dobiti rezervacijo, se bom zagotovo predstavila kot Jessica Simpson. Malce pa vendarle pomaga.”

Darjo Hrib // Fotografije: Profimedia

Preberite še: Novi Audi A3 Sportback – avto, kjer občutite razliko

Nova Story že v prodaji

Story