Vroče afere francoskih predsednikov

Francois Hollande  (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
19. 1. 2014

Pariz naj bi bil najbolj romantično mesto na svetu ... Očitno je res tako, saj naj bi tudi francoski predsednik Francois Hollande podlegel romantiki in se ob večerih skrivaj z mopedom peljal k ljubici.

Francozi so vajeni tega, da njihovi predsedniki niso krepostni in se radi hitro zaljubijo ter odljubijo. Brez težav sprejemajo njihovo burno ljubezensko življenje. Kolikor se govori o državnih zadevah, skoraj toliko se govori tudi o ljubezenskih aferah.

Poglejmo samo Hollandovega predhodnika Nicolasa Sarkozyja, ki je svojo ljubezensko zgodbo s Carlo Bruni začel, ko je že bil predsednik. A Francoze nič ne moti. Neka raziskava je pokazala, da kar 80 % ljudi nasprotuje temu, da bi moral predsednik zaradi nezvestobe odstopiti. Verjetno je za to krivo tudi to, da so na lestvici varanja Francozi na prvem mestu.

Dolgo skrita afera

Že preminuli bivši francoski predsednik Francois Mitterand je kar 20 let skrival nezakonsko hčerko Mazarine. Njen obstoj je leta 1994 razkril tednik Paris Match in bolj kot škandal zaradi nezvestobe je izbil škandal zaradi laži. Ko je umrl, je Mazarine lahko prišla na njegov pogreb.

Tudi Jacques Chirac ni povsem nedolžen. Na njegov šarm naj bi ženske padale kot nore, kar je v svoji knjigi njegova soproga Bernadette tudi opisala: "Pri ženskah je imel neverjeten uspeh. Visok, šarmanten, vesel, šaljiv ..."

V dobi interneta je vse bolj javno

V času, ko svetu vlada internet, so tudi afere drugačne. Vse pride takoj v javnost in praktično nemogoče je karkoli skriti. Vsaj za nekaj časa. Predsednik Sarkozy se je tako ločeval na očeh javnosti. Leto po ločitvi se je nato poročil s Carlo Bruni.

Potem je na primer Hollande že leta 2007 buril javnost, ko se je razšel s Ségolène Royal, s katero sicer nikoli ni bil poročen, imata pa skupaj štiri otroke. In zdaj je prišla na dan afera z mopedom ...

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 04/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 04/2014

Story Story 04/2014, od 15. 01. 2014