Vrtoglava cena zaročnega prstana Kate Middleton

Kate Middleton (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
16. 5. 2014

Še nikoli naj se ne bi zgodilo, da bi cena enega poročnega prstana neke znane osebe toliko zrasla, kot je ta, ki ga je Kate Middleton dobila od princa Williama.

Vojvodinja cambriška in princ William sta se uradno zaročila med počitnicami v Afriki. Takrat ji je zaljubljeni William podaril zaročni prstan, ki je nekoč pripadal njegovi pokojni mami, princesi Diani.

Takrat zagotovo ne William ne Kate nista razmišljala o denarni vrednosti prstana. Vsaj zanj je vrednost prstana predvsem sentimentalna, saj je pripadal njegovi mami, ona pa ga je dobila od princa Charlesa, ko jo je ta zaročil.

prstan

Po njeni smrti naj bi prstan pripadel princu Harryju, ki pa ga je pozneje podaril svojemu bratu Williamu, da bi z njim zaročil Catherine. Sicer je prstanu cena nenehno rasla, odkar pa krasi roko vojvodinje, mu je zrastla kar desetkrat. Danes je prstan vreden kar 300.000 funtov!

Več o zgodovini znamenitega prstana z modrim safirjem, ki ga je princ Charles kupil leta 1981, preberite v aktualni številki revije Lea.