Vsa pozornost usmerjena v princa Georgea in princesko Charlotte

Vsa pozornost usmerjena v princa Georgea in princesko Charlotte (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
10. 10. 2016

Princ William in njegova žena princesa Kate sta minulo soboto odpotovala na uradni obisk v Kanado, ki sta jo prvič obiskala že leta 2011. A takrat sta tja odpotovala sama, tokrat pa sta jima družbo delala tudi njuna otroka, triletni princ George in dobro leto dni stara princesa Charlotte, v katera je bila že ob prihodu v državo usmerjena vsa pozornost.

Družinica, ki je na letalu preživela dobrih deset ur, je bila ob sestopu z letala na letališču v Victorii videti dobre volje, ni pa nam ušlo, da so bili tudi barvno usklajeni, saj so vsi nosili oblačila in dodatke v modrem odtenku.

Princesa Kate je bila odeta v temno modro obleko svoje najljubše modne oblikovalke Jenny Packham, na kateri smo takoj opazili diamantno broško v obliki javorjevega lista, ki ji jo je posebej za ta obisk posodila kraljica Elizabeta. Glavo ji je krasil moder klobuček, ki mu je bila prav tako domiselno dodana ista figura. Mala Charlotte, ki jo je Kate ves čas sprejema držala v naročju, je bila odeta v oblekico s svetlo modrim potiskom in ljubke modre čeveljce.

Prav tako moden je bil mali princ George, ki sta mu starša nadela kratke temno modre hlače in moder pulover. Za piko na i je poskrbel njegov očka, princ William, ki je deloval elegantno v klasični moški obleki temno modre barve. Princa Williama, princeso Kate ter njuna otroka so takoj po sestopu na kanadska tla pozdravili njihovi gostitelji – kanadski predsednik vlade Justin Trudeau z ženo Sophie, generalni guverner David Johnston z ženo Sharon, predsednica vlade Britanske Kolumbije Christy Clark in njen sin Hamish ter poročnica guvernerka Judith Guichon. Družba se je po pozdravu in nekaj vljudnostih frazah zapletla v klepet, veliko pozornosti pa sta bila deležna tudi mala princ in princeska, ki sta delovala nekoliko utrujeno. Njuno pozornost oziroma predvsem pozornost malega Georgea je poskušal pritegniti predsednik vlade Justin Trudeau, ki je malčka poskusil prepričati, da bi mu ta dal 'petko', a se ta o tem ni dal prepričati. Prav tako kot se ni dal prepričati, da bi sprejel njegovo ponujeno roko. Seveda premier ni bil prav nič užaljen, temveč se je ob vsem skupaj le nasmejal, saj ima ne nazadnje tudi sam otroke in ve, kako sramežljivi znajo ti biti. Družina se je z letališča nato odpeljala v vladno palačo, kjer bodo nastanjeni vse do odhoda. Največ časa pa bosta tam, pod budnim očesom varuške Marie Terese Turrion Borrallo, preživela mala George in Charlotte, ki ne bosta mogla biti ves čas s svojima staršema.

Urnik princa Williama in princese Kate je namreč zelo natrpan in tudi poln potovanj. V osmih dneh, kolikor bosta v Kanadi, ju namreč čaka več kot trideset dogodkov na različnih koncih države. Med drugim bosta obiskala indijanski rezervat Heiltsuk v vasi Bella Bella, z letalom bosta preletela deževni gozd Great Bear, ki se razteza ob obali Tihega ocena, se ustavila v mestih Whitehorse in Carcross, obisk pa zaključila v Victorii, kjer sta ga tudi začela. Par se je, še preden se je njuno popotovanje po državi zares začelo, ustavil v parlamentu Britanske Kolumbije, v Victorii. Tam je princ William imel govor, v katerem je poudaril, da je zelo vesel, da sta s princeso spet v Kanadi, kjer so ju že prvič zelo lepo sprejeli. Poudaril je, da sta s Kate zelo vesela, da sta se jima tokrat lahko pridružila tudi njuna otroka, ki bosta tako lahko začela vseživljenjsko prijateljstvo s to čudovito državo.

Tekst: Tina Ambrožič