Vsakoletni monaški Ples vrtnic tudi tokrat ni razočaral

Vsakoletni monaški Ples vrtnic tudi tokrat ni razočaral (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
5. 4. 2017

V Monaku že vse od leta 1954 vsako pomlad priredijo enega najbolj prestižnih dogodkov v mestu – Ples vrtnic, ki pa ne služi le zabavi, temveč tudi zbiranju denarja za fundacijo princese Grace, ki omogoča šolnine mladim umetnikom. Tudi zato so cene vstopnice za dogodek zelo drage, vredne tudi po več sto evrov, a gredo običajno za med, zato je udeležba na dogodku vsako leto precej velika.

Letos se je plesa udeležilo kar 900 gostov, gostila pa jih je princesa Caroline. Njen brat, princ Albert, ki se ji kot gostitelj običajno pridruži, je tokrat manjkal, tako kot tudi njegova žena Charlene.

Kot so sporočili iz palače, naj bi bil odsoten, ker je moral skrbeti za otroka, dvojčka Jacquesa in Gabrielo, saj je njegova žena odpotovala v Avstrijo, kjer je bila gostja posebnih olimpijskih iger.

A tudi brez njega je princesa Caroline odprtje izpeljala brez težav, namesto brata pa so ji družbo delali hčerka Charlotte Casiraghi ter sin Pierre Casiraghi z ženo Beatrice Borromeo, ki ju na plesu sicer niso pričakovali. Pred nekaj tedni sta namreč prvič postala starša fantku, ki sta ga poimenovala Stefano Ercole Carlo Casiraghi. Očitno pa je bilo, da jima je druženje dobro delo, saj sta bila ves čas nasmejana in sta ves čas veselo klepetala z gosti. Sicer pa je tako kot vsako leto tudi letos ples imel posebno temo, in sicer dunajsko secesijo, umetniško gibanje avstrijskih umetnikov v 19. stoletju. Tudi zato je bila celotna dvorana, v kateri je dogajanje potekalo, okrašena v tem stilu.

Zanimivo je, da je za to poskrbel dober prijatelj princese Caroline, modni oblikovalec Karl Lagerfeld. No, morda so tudi zato ženske predstavnice monaške družine nosile obleke modne hiše Chanel, za katero dela Karl.

Princesa Caroline je bila odeta v črno-belo kreacijo, ki sicer ni bila nova, saj jo je, kot poročajo mediji, v javnosti prvič nosila že leta 2000. Prav tako je eno starejših kreacij omenjene modne hiše nosila tudi njena hčerka Charlotte, ki je bila očarljiva v črni, delno prosojni obleki z naramnicami. Beatrice Borromeo, ki si je tudi nadela temno obleko, pa si je izbrala kreacijo modne oblikovalke Alberte Feretti. Sicer pa je celoten dogodek, ki je bil popestren s posebnim programom in gala večerjo, od začetka do konca potekal gladko. Zadnji gostje pa so zabavo zapustili šele v zgodnjih jutranjih urah.