To so vse bolezni Kate Middleton in ni jih tako zelo malo

25. 3. 2024
Deli
To so vse bolezni Kate Middleton in ni jih tako zelo malo (foto: Profimedia)
Profimedia

Mnogi ugibajo, kdaj bo Kate Middleton prišla nazaj in zdi se, da bo okrevanje daljše, kot se morda zdi na prvi pogled.

Po številnih teorijah in ugibanjih o stanju  Kate Middleton  je vojvodinja končno spregovorila in razkrila, da boleha za hudo boleznijo. Priznala je namreč, da ima raka in da upa na hitro okrevanje. Kate Middleton so januarja sprejeli v londonsko bolnišnico zaradi načrtovane abdominalne operacije, po kateri se je vrnila domov v Windsor, da bi nadaljevala okrevanje.

Vendar so zdravniki po operaciji odkrili raka. Iz palače niso sporočili, za katero vrsto raka gre ali v kateri fazi je, in so pozvali vse, naj se vzdržijo ugibanj. V video sporočilu, objavljenem na družbenih omrežjih, je Kate razkrila, da je bila njena diagnoza 'velik šok', a da je zdaj v 'zgodnji fazi preventivne kemoterapije'. Preden so ji odkrili raka, je imela še druge bolezni.

Velika brazgotina na levi strani glave

Ni skrivnost, da ima Kate 8 cm veliko brazgotino na levi strani glave iz otroštva. Prvič so novinarji brazgotino opazili leta 2011 med njenim prvim samostojnim kraljevim angažmajem. V uradni izjavi je palača poudarila, da je 'brazgotina povezana z operacijo v otroštvu', a da so podrobnosti operacije zasebna stvar in da tega kraljeva palača ne bo razkrivala. Kraljevi viri so potrdili, da je šlo za "zelo resno operacijo", vendar niso želeli več komentirati. Kirurgi pa so takrat povedali, da brazgotina verjetno ni posledica tumorja in da je morda nastala zaradi odstranitve madeža.

Težke nosečnosti

Leta 2013 je princesa preživela tri dni v bolnišnici zaradi hudih jutranjih slabosti, medtem ko je bila noseča s princem Georgeom. Sprejeli so jo v zasebno bolnišnico, kjer se kraljeva družina zdravi že več kot stoletje. Medtem ko je bila noseča s Charlotte in Louisom, je pogosto bruhala in pozneje izjavila, da se je proti simptomom borila z meditacijo in tehnikami globokega dihanja.

Zaradi tega stanja je že pred 12. tednom napovedala drugo in tretjo nosečnost, ki velja za nekakšen izhod iz najbolj kritične faze nosečnosti. To stanje lahko privede do hude dehidracije in tako mater kot otroka ogroža pomanjkanje osnovnih hranil. Oboleli lahko bruhajo do 30-krat na dan, kar ima izčrpavajoče in nevarne posledice. Zato je vse svoje nosečnosti preživela dokaj umirjeno in z le redkimi kraljevimi angažmaji.

Diagnoza rak

Vojvodinja je bila januarja operirana na trebuhu in je dva tedna preživela v bolnišnici. Zatem je bila sprejeta na londonsko kliniko v Marylebonu in se vrnila domov v Windsor, da bi ob podpori družine nadaljevala okrevanje. Takrat so mislili, da njeno stanje ni rakavo, vendar niso bile podane nobene druge podrobnosti o operaciji. Napovedano je, da bo okrevanje trajalo dva do tri mesece.

Njena odsotnost iz javnosti je sprožila vihar na družbenih omrežjih in številne neutemeljene teorije zarote. Domnevno je vsaj en član osebja londonske klinike poskušal dostopati do njene zdravstvene kartoteke. Trije delavci so bili suspendirani, medtem ko preiskava v bolnišnici še poteka. Kate je včeraj razkrila, da je v 'zgodnji fazi' zdravljenja raka. Nobena preiskava pred operacijo ni potrdila prisotnosti malignoma, preiskave po njej pa so pokazale nasprotno. Dodala je, da ji je zdravniški tim svetoval preventivno kemoterapijo.

"To je seveda velik šok in z Williamom sva naredila vse, kar je v najini moči, da bi to predelala in ohranila v tajnosti zaradi naše družine," je dodala. Kate se je poklonila tudi drugim, katerih življenja je prizadel rak. "Vsem, ki se soočate s to boleznijo, v kakršni koli obliki, ne izgubite vere in upanja. Nisite sami," je vsem sporočila v izjavi za javnost.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu