Vsi so mislili, da je princesa Anne grobo zavrnila kraljico, ki jo je prosila naj se rokuje s Trumpom, no resnica je povsem drugačna

Vsi so mislili, da je princesa Anne grobo zavrnila kraljico, ki jo je prosila naj se rokuje s Trumpom, no resnica je povsem drugačna (foto: Profimedia) Profimedia
6. 12. 2019

Predsednik ZDA Donald Trump se je nedavno mudil na obisku v britanski kraljevi palači in številni so mislili, da je doživel hladen tuš.

Ni skrivnost, da veliko svetovnih voditeljev ni naklonjenih ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, številni med njimi se mu izognejo, ko je to le mogoče.

Ko se je Donald Trump pred dnevi mudil na obisku pri kraljici, se je sprva zdelo, da mu princesa Anne ne želi podati roke. Britanski mediji so se na široko razpisali, da je princesa Anne nonšalantno zavrnila kraljico Elizabeto, ko jo je slednja prosila, da naj poda roko ameriškemu predsedniku.

No, kaj hitro so se oglasili novinarji, ki so bili prisotni v kraljevi palači in ki so videli, kaj se je zares dogajalo. Ko se je kraljica rokovala z Donaldom Trumpom je po koncu pogledala proti princesi Anne in ji dejala, kdo je naslednji za rokovanje. Navihana prinesa Anne pa je skomignila z rameni in ji dejala, da ob steni stoji sama in da ni nikogar, razen osebja kraljeve palače. Donald Trump se je na njeno opazko glasno zasmejal, kraljica pa je le zamahnila z roko in odkorakala po hodniku v družbi Donalda in Melanie.

Tisto, kar se je sprva zdela velika medijska zgodba, se je kasneje izkazalo za običajen nesporazum in vse se zdi, da princesa Anne le ni bila tako predrzna, da bi ameriškemu predsedniku odvzela čast in mu ne ponudila roke.