Whitney Houston: Intimno kot še nikoli

28. 7. 2018 | Vir: Lady
Deli
Whitney Houston: Intimno kot še nikoli (foto: arhiv 2IFILM)
arhiv 2IFILM

Whitney Houston: diva, ikona, pevka, igralka, scenaristka, kraljica številnih src.

Glavna nit njenega življenja je bila glasba, ki ji je bila položena že v zibelko. Njena mama Cissy Houston je bila pevka gospela, pečat na njeni glasbeni poti pa sta pustili tudi sestrični Dionne Warwick in Dee Dee Warwick ter njena botra Aretha Franklin.

Že pri 11 letih je sledila mamini poti in začela nastopati kot solistka v gospelovskem zboru. Whitney je postavila več rekordov v svetu glasbene industrije kot katerakoli druga ženska glasbena izvajalka. Prodala je več kot 200 milijonov plošč, osvojila sedem grammyjev in se rekordnih sedemkrat uvrstila na sam vrh ameriške lestvice najbolj priljubljenih singlov. Prav tako je igrala v več uspešnih filmih, preden so njeno bleščečo kariero začele načenjati osebne težave.

Dolgoletni boj z drogami, burni zakon z Bobbyjem Brownom in prezgodnja smrt pri samo 48 letih. Dokumentarni film Whitney je intimen, a nazoren portret Houstonove in njene družine, ki sega globlje od vsem znanih škandaloznih naslovov v medijih v njenem času. Z oskarjem nagrajeni režiser Kevin McDonald s pomočjo še nevidenih posnetkov iz zakulisja in demoposnetkov, redkih intervjujev ter osebnih videov vsem tako ljube Whitney prikaže skrivnost dive, ki je navduševala milijone, medtem ko se je sama borila s svojo težko preteklostjo.

V dokumentarnem filmu bomo videli intervjuje vseh ljudi, ki so pomembno vplivali na njeno prekratko življenje, in slišali iskrene zgodbe sogovornikov, kot so Ellen White, Mary Jones, Kenneth 'Babyface' Edmonds, Michael Houston, Gary Houston, Cissy Houston, Pat Houston, Bobby Brown, Kevin Costner ter seveda tudi posnetke in intervjuje same Whitney Houston.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografija: arhiv 2IFILM

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec